Pentru că nu are un regulament al afişajului publicitar stradal, Primăria Galaţi emite candidaţilor autorizaţii provizorii

Pentru că nu are un regulament al afişajului publicitar stradal, Primăria Galaţi emite candidaţilor autorizaţii provizorii

Galaţiul nu are de trei luni un regulamnet al afişajului publicitar. Foto: uzinadereclame.ro

Primarul Marius Stan spune că a propus un astfel de regulament în Consiliul Local de mai bine de trei luni, dar că din motive greu de înţeles el a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţelor în plen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu debutul campaniei electorale, primarul Marius stan a ţinut să le reamintească tuturor competitorilor politici, dar mai ales celor care au reprezentativitate în Consiliul Local, că, în lipsa unui regulament în materie de publicitate stradală, afişajul electoral este pus sub semnul întrebării.

"Le reamintesc aleşilor din Consiliul Local că am supus aprobării încă din luna ianuarie regulamentul privind publicitatea stradală, tocmai pentru a asigura un climat de deplină legalitate, egalitate şi modernitate între competitorii politici sau din mediul de afaceri. Din raţiuni care ne depăşesc, proiectul de regulament propus de noi Consiliului Local a fost respins prin vot de majoritatea aleşilor. În aceste condiţii, este responsabilitatea primarului să reglementeze publicitatea stradală, în temeiul legii.

În aceste condiţii, Primăria a decis emiterea unor avize temporare de afişaj stradal, pentru o perioadă limitată la 30 de zile, tuturor competitorilor electorali interesaţi. Aceştia sunt aşteptaţi la Primărie, pentru a solicita şi a obţine avizele necesare afişajului electoral stradal, altul decât cel pe care administraţia publică locală l-a asigurat prin amplasarea celor 24 de panouri electorale standard în diverse zone din oraş.

"Sper ca decizia noastră de a legaliza temporar publicitatea stradală electoral să fie o temă de reflecţie pentru partidele politice ale căror reprezentanţi au respins prin vot, în Consiliul Local, oportunitatea ca Galaţiul să aibă un regulament modern şi civilizat de publicitate stradală. Spre surprinderea noastră, până acum un singur partid a solicitat eliberarea avizului de afişaj electoral stradal. Mesajul nostru este unul ferm: nimeni nu este mai presus de lege!”, a mai spus Marius Stan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: