Pensionarul care a pornit, în mod inexplicabil, să-şi incendieze toţi vecinii. „Nu mă las până nu dau foc la tot satul!“

Pensionarul care a pornit, în mod inexplicabil, să-şi incendieze toţi vecinii. „Nu mă las până nu dau foc la tot satul!“

Pensionarul a incendiat două case înainte de a fi prins de poliţişti Foto: arhivă Adevărul

Procurorii l-au trimis în judecată pe Constantin Arfire (62 de ani), pensionar, pentru tentativă la omor, violare de domiciliu şi mai multe infracţiuni de distrugere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costantin Arfire (62 de ani) a provocat groază în rândul sătenilor din localitatea Comăneşti, parte a comunei Cavadineşti din judeţul Galaţi, după ce în noaptea de 4 mai 2017 a incendiat două case şi o anexă gospodărească.

Pensionarul se mutase în localitate de câţiva ani şi locuise o perioadă cu concubina lui, cu care are un copil. După despărţirea de aceasta, bărbatul a început să se manifeste bizar, intrând în curţile vecinilor şi incendiind tot felul de bunuri. Era doar începutul a ce avea să urmeze.

Pe 4 mai 2017, Constantin Arfire şi-a început acţiunea criminală cu vecina lui, Ioana Ciubotaru, în curtea căreia a pătruns şi a dat foc unei anexe gospodăreşti, care a ars în totalitate. A mers apoi la gospodăria unui alt consătean, Valentin Bourceanu, căruia i-a dat foc la casă.

Bărbatul dormea în locuinţă şi ar fi ars de viu dacă nu ar fi fost scos din imobilul în flăcări de vecini. Pensionarul intenţiona să incendieze şi locuinţa lui Costel Dumitran, un al sătean din Comăneşti, în curtea căruia intrase, dar locuitorii satului au realizat că o mână criminală le dă foc la case şi au anunţat Poliţia şi pompierii.

Constantin Arfire a fost prins în flagrant când pregătea o substanţă inflamabilă cu care intenţiona să stropească casa lui Costel Dumitran pentru a-i da foc. Bărbatul a negat că ar fi dat foc la mai multe gospodării, susţinând că în noaptea cu pricina a consumat alcool şi s-a culcat.

El a fost contrazis de săteni, care l-au auzit strigând pe uliţele localităţii ”nu mă las până nu dau foc la tot satul”. Concubina pensionarului, Maria Dumitran, le-a declarat ulterior anchetatorilor că acesta nu este la prima ispravă de acest fel, acesta dând foc la căpiţe cu fân sau alte bunuri din locuinţele oamenilor în trecut. Constantin Arfire va fi cel mai probabil expertizat psihiatric pentru a se constata dacă a avut discernământ când a comis faptele.

citeste totul despre: