Pensionarul care a înjunghiat mortal un hoţ ce încerca să-l jefuiască a fost la un pas să fie ucis la rândul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru „Adevărul“ că bărbaţii care au vrut să jefuiască un pensionar din Galaţi au încercat să intre cu forţa în casă, apoi să-l lege şi să-l tortureze pe gălăţean ca să le spună unde ţine banii şi lucrurile de valoare.

Cu toate că anchetatorii nu au clarificat, cel puţin deocamdată, împrejurările în care un bărbat de 34 de ani a fost ucis de un pensionar de 64 de ani, în curtea locuinţei acestuia din urmă, aflată într-o zonă de case din partea de vest a municipiului Galaţi, pe baza informaţiilor din surse neoficiale începe să se contureze scenariul crimei.

Potrivit unor surse, bărbatul care a lovit cu cuţitul s-ar numi Ioniţă, iar locuinţa acestuia s-ar afla pe un drum paralel cu şoseaua de centură, fără iluminat public, undeva între cimitirul „Sfântul Lazăr” şi balta Cătuşa. 

Locuitorii din zonă ne-au spus că furturile, spargerile şi jafurile sunt la ordinea zilei acolo, oamenii fiind terorizaţi la propriu de indivizi care locuiesc ilegal într-o serie de magherniţe întocmite din resturi în zona bălţii Cătuşa şi la marginea cartierului Fileşti-Sat.

Din declaraţiile localnicilor reiese că, în noaptea de 5 spre 6 octombrie, în curtea pensionarului de 64 de ani au pătruns doi indivizi, care au încercat să intre cu forţa în casă pentru a-l lega pe proprietar. „Au mai fost cazuri aşa. Intră în casă, leagă omul şi îl bate până spune unde ţine banii. Dacă nu se lupta cu ei, el era acum mort, nu hoţul”, ne-a povestit un localnic.

Între proprietar şi agresori a avut loc o luptă de câteva minute, în cursul căreia acesta a fost rănit, însă la un moment dat el a reuşit să-l înjunghie cu un cuţit (care se afla pe o masă, în faţa casei) pe unul dintre hoţi. Acesta a fost momentul în care tâlharii a luat-o la fugă, însă cel înjunghiat nu a mai izbutit să parcurgă decât câteva zeci de metri. Şi-a pierdut cunoştinţa din cauza hemoragiei foarte puternice şi în câteva minute a murit, în plină stradă.

Cadavrul a fost găsit a doua zi, de către vecini, care au anunţat autorităţile. „Un echipaj SMURD s-a deplasat la locul respectiv, dar nu a mai putut face decât să constate decesul. Pacientul avea semne clare de deces, instalându-se deja lividităţile cadaverice. Nu a fost necesară resuscitarea. Prezenta o plagă înjunghiată la nivelul toracelui”, a declarat medicul Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

Cazul este, în prezent, anchetat de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Până acum, oamenii legii nu au dispus nicio măsură privativă de libertate în cauză, ceea ce întăreşte ipoteza că se are în vedere legitima apărare în cazul bărbatului de 64 de ani care a lovit cu cuţitul. De altfel, sute de oameni au comentat, pe reţelele de socializare, că pensionarul ar trebui absolvit de orice vină.

În ultimii cinci ani, în zona limitrofă bălţii Cătuşa (zonă plină de construcţii ilegale şi improvizate, locuite de foarte multe persoane dubioase) s-au petrecut nu mai puţin de patru crime şi 12 jafuri. În majoritatea cazurilor, în evenimente au fost implicate persoane cu cazier foarte bogat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite