Pelerinaje ample, de Florii, în mai multe localităţi din judeţele Galaţi şi Brăila. Vor exista o serie de restricţii rutiere

Pelerinaje ample, de Florii, în mai multe localităţi din judeţele Galaţi şi Brăila. Vor exista o serie de restricţii rutiere

FOTO Ediţia din 2018 a pelerinajului FOTO Arhiva Adevărul

Marşurile se vor desfăşura sâmbătă, 20 aprilie, în nu mai puţin de 14 localităţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos: Galaţi, Brăila, Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti, Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti, Toflea, Însurăţei, Făurei şi Ianca.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că, sâmbătă, 20 aprilie 2019, va organiza cea de-a X-a ediţie a Pelerinajul de Florii, eveniment ce va avea loc în 14 localităţi din judeţele Galaţi şi Brăila.

La Galaţi, pelerinii sunt aşteptaţi la biserica ,,Vovidenia“, la ora 15.30. De la ora 16.00 coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde se va participa la slujba Litiei praznicului, iar ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi.

Şoferii trebuie să ştie că maşinile nu vor circula, timp de aproximativ o oră (16.00-17.00)pe porţiunea din strada Domnească dintre intersecţia cu strada Universităţii şi strada Ep. Melchisedec Ştefănescu. Va fi afectat temporar (circa 10 minute în intervalul menţionat) şi traficul pe străzile Eroilor, Culturii, Gării şi Basarabiei, la intersecţiile acestora cu Domnească.

La Brăila, creştinii sunt aşteptaţi pe esplanada Palatului Municipalităţii, la ora 14.30. De la ora 15.00 se va porni în procesiune spre Catedrala „Naşterea Domnului“, unde se va participa la slujba Litiei. Traficul pe Calea Călăraşilor va fi restricţionat timp de circa o oră, pe lungimea traseului.

La Tecuci, creştinii sunt invitaţi la bisericile „Înălţarea Domnului“,„Sf. Nicolae“ şi „Adormirea Maicii Domnului“, la ora 15.30. De la ora 16.00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre biserica „Sfântul Gheorghe“, unde toţi vor participa la slujba Litiei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, pelerinajul se desfăşoară şi în alte centre devenite deja tradiţionale: Târgu Bujor, Corod, Matca, Lieşti-Buceşti-Şerbăneşti,  Bereşti, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicoreşti şi Toflea (jud. Galaţi) şi Însurăţei, Făurei, Ianca (jud. Brăila). 

Pelerinajul în aceste localităţi se va organiza cu plecare de la ora 15.40, astfel încât la ora 16.00 să se ajungă la bisericile centrale din respectivele localităţi, unde vor participa la slujba Litiei.  

Se estimează că cele 14 pelerinaje ar urma să participe, în total, circa 20.000 de oameni, în marea lor majoritate în municipiile Galaţi şi Brăila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: