Pe ce loc se situează Universitatea „Dunărea de Jos” în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea

Pe ce loc se situează
Universitatea „Dunărea de Jos” în Ranking Web of Universities, un top care
analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea

Universitatea ”Dunărea de Jos” Foto: UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” a obţinut punctaje mari la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se situează pe poziţia a XI-a în România şi pe locul 2.153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituţii de învăţământ superior din România, iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Mai multe detalii aflaţi accesând: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările