Pe 12 octombrie stăm cu ochii pe Lună. Cel mai bine se va vedea de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Pe 12 octombrie stăm cu ochii pe Lună. Cel mai bine se va vedea de la Observatorul Astronomic din Galaţi

Observaţiile vor începe la ora 19.00. Foto: Adevărul

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 12 octombrie, este un moment dedicat observării Lunii, corpul ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Evenimentul a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Observatorul Astronomic din Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional - International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul începând cu ora 18.00 să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii.

„Pentru început, în Sala Auditorium a muzeului, vom organiza o conferinţă ştiinţifică de o oră despre satelitul natural al Pământului, urmând ca de la ora 19.00 să demarăm, pe terasa instituţiei, seria de observaţii astronomice cu public, dacă vremea va permite acest lucru. Cu aceasta ocazie se vor face observaţii la Lună şi la principalele stele, stele duble şi roiuri de stele vizibile în această perioadă”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi.

Biletul de intrare la acest eveniment este de trei lei / persoană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările