Patru studenţi gălăţeni revoluţionează biscuiţii aperitiv adăugându-le orez negru, seminţe de chia şi un sos de rubarbă

Patru studenţi gălăţeni revoluţionează biscuiţii aperitiv adăugându-le orez negru, seminţe de chia şi un sos de rubarbă

Biscuiţii au intrat în finala concursului Ecotrophelia. Foto: Adevărul

Biscuiţii Yam-Yam au fost prezentaţi la cel mai recent concurs Ecotrophelia şi au atras atenţia juriului pentru că, pe lângă faptul că reprezintă un produs ecologic, aduc şi un aport important de fibre şi antioxidanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei patru tineri sunt studenţi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. Produsul pe care l-au prezentat la Ecotrophelia se numeşte Yam-Yam, un biscuite plin de fibre.

„Produsul nostru este inovativ, vorbim despre biscuiţi aperitiv, asociaţi cu un sos de rubarbă. Este un produs inovativ deoarece are în compoziţie orezul negru, dar şi seminţele de chia. Orezul negru este nou pe piaţa românească şi este extrem de nutritiv. Are un aport semnificativ de fibre şi antioxidanţi. Cât priveşte seminţele de chia, acestea sunt considerate alimentul miraculos al epocii noastre, deoarece absorb apa şi dau rezistenţă organismului la efort”, spune Raluca Ivaşcu, reprezentanta echipei Umami-team.

În plus, biscuiţii Yam-Yam sunt prieteni cu mediul, deoarece toate reziduurile rezultate în urma procesului tehnologic nu afectează mediul, ambalajul este unul reciclabil, iar borcănaşul în care se află sosul poate fi uşor refolosit.

Toate materiile prime folosite sunt procurate din magazinele ecologice, iar produsul se poate adapta uşor producţiei fabricilor de panificaţie. Preţul unei cutii cu biscuiţi ar fi de 5-6 lei.

„Ar trebui să punem mai mult accentul pe partea de marketing ca să câştigăm un premiu la concursurile internaţionale”, a spus Raluca Ivaşcu la întoarcerea de la concursul Ecotrophelia. Cei patru tineri aşteaptă acum să vadă dacă le va cumpăra cineva această reţetă..

citeste totul despre: