Patru dosare penale deschise de poliţişti pentru trafic de produse şi substanţe toxice

Patru dosare penale
deschise de poliţişti pentru trafic de produse şi substanţe toxice

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat mai multe controale, ce au vizat regimul produselor de protecţia plantelor şi a îngrăşămintelor chimice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 15.03 – 17.05. 2018, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase  Galaţi au efectuat controale la 25 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Galaţi, care utilizează produse de protecţia plantelor.   

”Cu ocazia acestor controale, poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni, după cum urmează: 12 infracţiuni de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, devenite deşeuri, 10 infracţiuni de nerespectare a obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate, patru infracţiuni de trafic de produse şi substanţe toxice”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nereturnarea ambalajelor de la produsele de protecţia plantelor de către producătorii agricoli şi prestatorii de servicii fitosanitare, la furnizorii produselor.

În urma controalelor efectuate, au fost indisponibilizate, în vederea distrugerii, 812 litri, 32 de kilograme şi 240 de tablete de protecţie a plantelor.

citeste totul despre: