Patronii de „after school”, avertizaţi de autorităţi că închiderea şcolilor îi vizează şi pe ei

Patronii de „after school”, avertizaţi de autorităţi că închiderea şcolilor îi vizează şi pe ei

Sălile de clasă au rămas goale FOTO Arhiva Adevărul

Reacţia vine după ce o serie de firme de profil au încercat să ocolească măsurile de carantină impuse de autorităţi, invocând că vor lucra pe grupe foarte mici de copii, în condiţii de igienă perfecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Închiderea temporară a şcolilor şi grădiniţelor pentru prevenirea epidemiei de coronavirus a stârnit o amplă dezbatere legată de faptul că părinţii nu au cu cine să-şi lase copiii. Ultima speranţă erau unităţile private de tip „after school”, care păreau să se strecoare printre măsuri de carantină (unii patroni chiar au profitat de moment pentru a-şi promova serviciile), însă autorităţile au revenit cu precizări la scurtă vreme.

Astfel, potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi unităţile private de tip after school sunt închise pe perioada 9-22 martie, orice abatere de la interdicţie fiind pasibilă de sancţiuni foarte dure, care pot merge până la retragerea autorizaţiei de funcţionare şi la pedepse penale..

„Au fost mulţi părinţi care au întrebat dacă este suspendată şi activitatea de tip after school. Răspunsul este da, conform hotărârilor adoptate atât de Comitetul Local cât şi cel Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mizăm pe partenerii noştri din media pentru o informare corectă, recomandăm pe lângă măsurile obligatorii de igienă să fie evitate deplasările în zonele aglomerate, dar mai ales mizăm pe solidaritate şi unitate. Sunt momente dificile şi este extrem de important să rămânem uniţi şi să colaborăm deschis cu autorităţile care gestionează acţiunile în cazul acestui fenomen”, a spus prefectul judeţului Galaţi.

În judeţul Galaţi sunt înscrişi în acest an şcolar (2019-2020) peste 76.0000 de copii, în 431 de unităţi de învăţământ. Din totalul elevilor, 12.404 copii sunt înscrişi în învăţământul preşcolar, iar cei mai mulţi, 23.152, sunt în învăţământul primar, alături de care sunt alţi 19.134 sunt elevi în învăţământul gimnazial. Alţi 17.216 sunt liceeni, 2.358 sunt înscrişi în învăţământul profesional, iar 1.880, în învăţământul postliceal/maiştri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările