Patronatul IMM-urilor din Galaţi sărbătoreşte un sfert de secol de existenţă. Programul evenimentelor

Patronatul IMM-urilor din Galaţi sărbătoreşte un sfert de secol de existenţă. Programul evenimentelor

Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Ziua de 18 mai 2018 va fi plină, la Galaţi, de evenimente închinate Zilei Întreprinzătorilor din România, dar şi marcării a 25 de ani de la fondarea Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patronatul IMM-urilor gălăţene se va afla vineri, 18 mai 2018, în mare sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare, dar şi cu prilejul Zilei Întreprinzătorilor din România.

Programul manifestărilor va debuta cu conferinţa internaţională „Integrare Europeană. Realităţi şi perspective”. Evenimentul va fi găzduit de Universitatea „Danubius” Galaţi, sala Aula Magna, între orele 9,30-14,30.

De la ora 10,00 la 10,15 vor fi alocuţiuni de deschidere rostite de organizatori: conf.univ.dr. Andy Puşcă, Rectorul Universităţii ,,Danubius”; Ionuţ Florin Pucheanu, primarul Municipiului Galaţi şi Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM Galaţi. Apoi vor rosti discursuri oficialităţile invitate: prefectul Dorin Ocol, Costel Fotea (preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi), Florin Jianu (preşedintele CNIPMMR), reprezentanţi ai Guvernului României şi ai altor instituţii centrale, preşedinţi Patronate Regiunea Sud-Est, reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare al IMM, reprezentanţi CECCAR, reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, reprezentanţii mediului de afaceri gălăţean şi regional, ai unităţilor teritorial-administrative, ai mediului financiar-bancar, ai altor instituţii conexe, mass-media locală şi centrală.

Apoi, are loc o sesiune dezbateri, întrebări şi răspunsuri. Tematici: Provocări şi perspective ale mediului de afaceri în anul 2018; Priorităţi din punctul de vedere al mediului de afaceri pentru Preşedinţia Uniunii Europene din anul 2019 a României; Sistemul fiscal din România şi implicaţiile acestuia asupra mediului de afaceri; Prevederile Regulamentului nr. 679/27.04.2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date; Oportunităţi şi perspective ale finanţărilor din fonduri europene. Soluţii de finanţare în sprijinul accesării fondurilor europene din partea mediului bancar românesc; Problematica şi soluţiile pentru rezolvarea deficitului forţei de muncă din România. Valorificarea competenţelor în ţară a românilor care au emigrat.

De la ora 13,00 va avea loc o conferinţă de presă (Aula Magna, Universitatea Danubius), urmată de un dejun oferit în cinstea participanţilor.

De la ora 19,00, evenimentele se mută la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, unde va avea loc o festivitate de premiere, urmată de un spectacol extraordinar prezentat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” (şi invitaţi de excepţie), precum şi de un dineu oficial.

citeste totul despre: