Păţania de pomină a unui tânăr care şi-a cumpărat o maşină la mâna a doua din România. Riscă să ajungă la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina implicată în dosarul de contrabandă cu muniţie FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina implicată în dosarul de contrabandă cu muniţie FOTO Poliţia de Frontieră

Cetăţeanul moldovean în vârstă de 36 de ani a rămas fără replică atunci când poliţiştii de frontieră au descoperit două cartuşe de vânătoare calibru 16 în maşina proaspăt cumpărată de acesta. Deşi poate părea un caz minor, basarabeanul poate ajunge la închisoare pentru contrabandă cu muniţie.

Caz mai puţin obişnuit la frontiera dintre România şi Republica Moldova. Un tânăr basarabean în vârstă de 36 de ani s-a ales cu dosar penal şi riscă să ajungă la închisoare după ce poliţiştii de frontieră au găsit în maşina lui, nedeclarate, două cartuşe de armă de vânătoare.  

Incidentul s-a petrecut pe 1 aprilie, în jurul orei 16.00, când Mihai S. (36 ani) a ajuns, la volanul unei maşini Toyota Land Cruiser, înmatriculată în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi) pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei pe sensul de ieşire din ţară.

Dat fiind că proprietarul maşinii are dublă cetăţenie, română şi moldoveană, iar toate actele erau în regulă, totul părea o simplă formalitate. Un control sumar al autoturismului a dat însă lucrurile complet peste cap. Pe bancheta din spate, la îmbinarea dintre spătar şi scaun, a fost descoperit un cartuş de armă de vânătoare calibru 16, iar sub banchetă încă unul.

Cum muniţia nu fusese declarată (aşa cum cere legislaţia în vigoare), poliţiştii de frontieră a trecut la o percheziţie completă a maşinii, iar proprietarul acestei a fost dus pentru audieri în detaliu. 

S-a aflat astfel că Mihai S. cumpărase autoturismul de doar câteva zile, cu acte legale, de la un cetăţean român ce urmează, la rândul său, să fie audiat. Asta deoarece noul proprietar a declarat că habar nu avea de existenţa respectivelor elemente de muniţie.

Deşi cazul poate părea minor, trebuie ştiut că el poate avea consecinţe dramatice. Româno-basarabeanul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea unor infracţiuni foarte grave - „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „tentativă de contrabandă calificată”, pentru care riscă să ajungă la închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite