Parizerul cu cătină şi pâinea echilibrată nutriţional în proteine, vedetele unei expoziţii internaţionale de invenţii. 9 medalii de aur pentru România

Parizerul cu cătină şi
pâinea echilibrată nutriţional în proteine, vedetele unei expoziţii
internaţionale de invenţii. 9 medalii de aur pentru România

Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile şi Alexe Petru Foto: UGAL

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a participat în perioada 20-23 noiembrie 2019 la Infoinvent-Expoziţie Internaţională Specializată în domeniul proprietăţii intelectuale, creativităţii şi inovării, ediţia a XVI-a, reuşind să obţină medalii de aur pentru fiecare invenţie cu care a intrat în competiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infoinvent-Expoziţie Internaţională Specializată în domeniul proprietăţii intelectuale, creativităţii şi inovării, ediţia a XVI-a, a avut loc la Moldexpo în Chişinău, Republica Moldova şi a fost organizat de către AGEPI (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală).

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a fost reprezentată de echipe de cercetători ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi ai Facultăţii Transfrontaliere. La expoziţie au fost prezentate idei şi inovaţii ale cercetătorilor din Republica Moldova, România, Portugalia, Coreea şi Vietnam.

La expoziţie, universitatea din Galaţi a prezentat nouă invenţii, şi anume:

- Purple Lavania (Ingredient multifuncţional pe bază de extracte microîncapsulate din orez negru şi lavandă pentru utilizări în industria alimentară);
- Parizer cu şrot de cătină;
- Ingrediente naturale cu funcţionalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete şi bacterii lactice comicroîncapsulate şi aplicaţii ale acestora;
- Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară;
- Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară;
- Colorant pe bază de cătină şi sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii;
- Cultură starter artizanală, produs liofilizat obţinut din granule de chefir de lapte;
- Parizer cu cătină;
- Pâine echilibrată nutriţional în proteine.

Profesorii, doctoranzii şi studenţii din Galaţi au obţinut tot atâtea medalii de aur şi premii, astfel:

-9 MEDALII DE AUR oferite de către AGEPI pentru toate invenţiile prezentate;

-MEDALIE DE AUR oferită de către Universitatea Tehnică a Moldovei pentru
colorant pe bază de cătină şi sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii
Inventatori: Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru;

-OUTSTANDING LEADERSHIP AWARD oferit de către World Invention Creativity Olympic from KOREA, pentru produsul PURPLE LAVANIA;
Inventatori: Anghel Larisa, Dermengiu Nicoleta Eugenia, Marian Eugeniu, Moise Elena, Stoica Dimitrie, Dima Cristian Vasile, Stoica Maricica, Stănciuc Nicoleta;

-SPECIAL AWARD oferit de către Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection din Republica Moldova, pentru toate invenţiile prezentate;

-DIPLOMA DE EXCELENŢĂ oferită de către Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova, pentru toate invenţiile prezentate;

-DIPLOMA DE EXCELENŢĂ oferită de către Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA;

-DIPLOMA DE EXCELENŢĂ ŞI MENŢIUNE din partea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: