Parc Aventura în pădurea Gârboavele din apropiere de Galaţi. Ce dotări va avea şi cât costă totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, banii necesari pentru realizarea investiţiei sunt asiguraţi în cea mai mare parte printr-un proiect transfrontalier finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul strategiei zonei Mării Negre.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat miercuri, 27 mai 2020, că a semnat electronic contractul de finanţare pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase şi mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Braşov”,  a declarat Costel Fotea.

În cadrul proiectului, pe lângă Parcul de Aventură, se va realiza şi un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic. Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. 

Finanţarea pentru Parcul de Aventură a fost câştigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu judeţul Constanţa, oraşul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) şi localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).                             

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite