Pandemia creşte numărul adopţiilor din adăposturile de animale. De ce străinii preferă câinii din România

Pandemia creşte numărul adopţiilor din adăposturile de animale. De ce străinii preferă câinii din România

Pandemia creşte numărul adopţiilor în adăpostul de animale. Câinii din România sunt adoptaţi inclusiv de iubitori de animale din străinătate. Dacă românii preferă câinii de rasă, străinii sunt mai puţin pretenţioşi, spun veterinarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul anului, peste 200 de câini din adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş” din Galaţi au fost adoptaţi de oameni din Belgia, Germania, Scoţia, Elveţia şi Anglia. Este un număr mai mare faţă de anul trecut, care este determinat şi de pandemie, arată reprezentanţii asociaţiei de protecţia animalelor. 

Înainte să plece în străinătate, câinii primesc carnet de sănătate, sunt vaccinaţi, cipaţi, sterilizaţi şi deparazitaţi. 

„În pandemie, oamenii poate că s-au simţit mai singuri şi au vrut să aibă lângă ei un suflet. Un căţel te poate ajuta să scapi de singurătate, de anumite stări de depresie. Pur şi simplu prezenţa lui te relaxează şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit”, spune Corina Grigore, administratorul adăpostului de animale „ Ajutaţi-l pe Lăbuş” din Galaţi.

Străinii vor căţei sociabili 

În timp ce românii preferă câinii de rasă, străinii sunt mai puţin pretenţioşi. Ei vor câini bătrâni, cu handicap, care au fost părăsiţi. 

Cel mai important criteriu cerut de străini este ca patrupedul să fie sociabil. 

„Avem la activ peste 200 de adopţii în străinătate, în ţări precum: Anglia, Germania, Belgia, Elveţia, Scoţia. Străinii nu sunt foarte pretenţioşi, cer în mod special să fie sociabili. Noi avem căţei sociabili şi de asta suntem şi căutaţi. Unii întreabă dacă sunt prietenoşi cu alte animale, cu copiii. Noi ţinem legătura cu părinţii adoptivi, ne trimit poze cu animăluţele. Cei din străinătate au prins încredere în noi. Ştiu că suntem serioşi”, spune Ana Tătaru, voluntar la „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

 În prezent, peste 50 de căţei din adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş“ aşteaptă să fie adoptaţi. Printre aceştia sunt şi puii din imagine, ajungi la adăpost în urmă cu câteva săptămâni, după ce au fost abandonaţi pe stradă. 

Foto: C.M.

„Mămica lor este slăbită, cu o stare de sănătate destul de precară din cauza paraliziei la picioarele din spate. Puiuţii sunt, însă, perfect sănătoşi, adorabili, au luat în greutate şi sunt extrem de jucăuşi. Ne dorim să aibă parte de o viaţă frumoasă, să cunoască libertatea şi dragostea oamenilor. Aşadar, au nevoie să fie adoptaţi cât mai repede”, spune Corina Grigore. 

În adăpostul de animale de la marginea Galaţiului trăiesc peste 1.000 de câini. 

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările