Palate ţigăneşti debranşate de la reţeaua electrică cu mascaţii. Romii se racordaseră ilegal, folosind instalaţii artizanale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Lucrătorii Electrica Distribuţie Muntenia Nord S.A. au avut nevoie de luptorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei pentru a deconecta mai multe imobile de la reţeaua electrică, după ce proprietarii au folosit instalaţii improvizate pentru a fura energie electrică.

Poliţiştii gălăţeni, în colaborare cu reprezentanţii ”Electrica Distribuţie Muntenia Nord” S.A. – Sucursala de Distribuţie Galaţi, au făcut astăzi un control fulger în localitatea Iveşti, la palatele romilor, care sunt cunoscuţi pentru faptul că se racordează ilegal la reţeaua electrică cu tot felul de instalaţii improvizate.

”La data de 12 februarie, în intervalul orar 09,30 – 13,30, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Poliţie  Rutieră şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti, în colaborare cu reprezentanţi SD Electrica Galaţi au acţionat pe raza comunei Iveşti, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de furt de energie electrică. La acţiune au participat 16 poliţişti şi 15 reprezentanţi ai SDE Electrica Galaţi”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţea Galaţi.

Cu ocazia verificării legalităţii racordării la sistemul de distribuţie a energiei electrice şi alimentării cu energie electrică, poliţiştii au depistat şase persoane care s-au racordat, prin folosirea  unor instalaţii artizanale, la reţeaua electrică aparţinând S.D. Electrica Galaţi, sustrăgând astfel energie electrică pentru alimentarea locuinţelor.

Proprietarii imobilelor în cauză s-au ales cu dosare penale  pentru executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea şi furt de energie electrică. Pentru ca acţiunea să decurgă fără incidente, reprezentanţii Electrica Distribuţie Muntenia Nord au apelat la sprijinul  luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite