Studenţii la Medicină se alătură campaniei naţionale de donare de sânge. Câţi donatori îşi propun organizatorii să atragă în cele 5 zile de campanie

Studenţii la Medicină se alătură campaniei naţionale de donare de sânge. Câţi donatori îşi
propun organizatorii să atragă în cele 5 zile de campanie

În perioada 15-19 aprilie 2019 va avea loc în România cea mai mare campanie de strângere de donatori de sânge, la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România. Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi se alătură campaniei naţionale de donare, „Donează sânge, fii erou!”, care se desfăşoară simultan în 11 centre universitare din ţară.

Congresul Internaţional de Matematică se va desfăşura la Galaţi. Sunt aşteptaţi aproape 400 de matematicieni din Europa şi Statele Unite ale Americii

Congresul Internaţional de Matematică se va desfăşura la Galaţi. Sunt
aşteptaţi aproape 400 de matematicieni din Europa şi Statele Unite ale Americii

Galaţiul va găzdui cea de-a IX-a ediţie a Congresului Internaţional de Matematică, eveniment de mare amploare, organizat de Secţia de Ştiinţe Matematice a Academiei Române, Societatea de Ştiinţe  Matematice din România, Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al  Academiei Române, Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Proteste ale lucrătorilor din penitenciare împotriva muncii forţate. Angajaţii ameninţă cu blocarea sistemului penitenciar în 10 zile

Proteste ale
lucrătorilor din penitenciare împotriva muncii forţate. Angajaţii ameninţă cu
blocarea sistemului penitenciar în 10 zile

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, organizaţie sindicală majoritară reprezentând salariaţi din sistemul administraţiei penitenciare şi Ministerul Justiţiei, declanşează acţiuni de protest pe termen nedeterminat că urmare a diminuărilor salariale suferite de majoritatea angajaţilor din sistemul penitenciar.

Două femei din Galaţi au murit în urma carnagiului de la Buzău. Patru dintre cei 16 oameni din microbuzul spulberat de un tren au decedat

Două femei din Galaţi au murit în urma carnagiului de la Buzău. Patru dintre cei 16 oameni din microbuzul spulberat de un tren au decedat

Prima dintre victimele de la Galaţi, o femeie de 68 de ani, a murit pe loc. Cea de-a doua, o tânără de 24 de ani, a murit marţi dimineaţă la spitalul din Buzău. Tragicul accident s-a produs luni seară, în zona localităţii Bâlhacu (Buzău). Cei 16 pasageri veneau din Germania şi urmau să ajungă la Brăila, Galaţi şi Focşani.

În frumoasa ediţie Emil Cioran Opere, scoasă de Academia Română, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, Muzeul Naţional al Literaturii Române, întâlnim în volumul III (Publicistică, Interviuri, Corespondenţă) o impardonabilă includere a două falsuri evidente. Este vorba despre două aşa numite interviuri cu Cioran – semnate de două personaje cel puţin aproximative, dacă nu de-a dreptul dubioase.

acum 5 zile · comentarii (9)

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

acum 6 zile · comentarii (34)

Pe 7 mai 2014 un sondaj de opinie lansat de INSCOP îl clasa pe Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, cu doar 1% din opţiunile de vot. Două săptămâni mai târziu acesta avea cumuleze la alegeri peste 6% din voturile celor prezinţi, adică peste PMP sau UDMR.

acum 6 zile · comentarii (5)

La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

acum 6 zile · comentarii (4)

Ar fi „normal“ să încep cu o definiţie. Sau cu ceva lămuriri terminologice. Aşa era „corect“ să fac în şcoală, la testele acelea pe care „normal“ că trebuia ca toţi elevii din clasă să le susţină în acelaşi timp, după aceleaşi reguli, cu aceleaşi standarde (obligatoriu, în scris), indiferent de nevoile de timp, de consolidare, de documentare, de evaluare şi de autoevaluare ale fiecăruia.

acum 7 zile · comentarii (27)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 3 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 4 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 4 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 4 ani · comentarii (82)
Postari Recente