Galati: Centrul Galaţiului pute ca o hazna

Galati: Centrul Galaţiului pute ca o hazna

De două zile în oraş nu se poate  respira din cauza emanaţiilor produse de conductele din zonă Mirosul greu de suportat care se degajă, cel mai probabil, din conductele de apă menajeră crează de două zile neplăceri gălăţenilor. Oamenii se plâng că nu mai suportă putoarea sufocantă care provine de la reţeaua de canalizare.   

Galati: Galaţiul, fără bani pentru salubrizare

Galati: Galaţiul, fără bani pentru salubrizare

De luna viitoare, străzile şi cartierele Galaţiului ar putea fi ocupate de munţi de gunoi Lipsa banilor la bugetul local poate avea pentru gălăţeni  una dintre cele mai negre consecinţe.  Locuitorii oraşului ar putea rămâne cu gunoiul la uşă deoarece nu vor mai fi bani pentru serviciul de colectare a resturilor menajere  şi a deşeurilor.

Galati: Patronii au distrus strada Saturn

Galati: Patronii au distrus strada Saturn

În tot oraşul, nu a mai rămas nicio stradă importantă pe care să se poată circula în condiţii normale. Maşinile parcate aiurea, lucrările de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din oraş, executate după cum au chef firmele aflate în contract cu Primăria şi şantiere amplasate fără nicio noimă sunt elementele care bulversează traficul din Galaţi.

Galaţi: Vând vechituri ca să nu moară de foame

Galaţi: Vând vechituri ca să nu moară de foame

Trei pensionari şi un şomer încearcă să supravieţuiască dintr-un comerţ umilitor. Nevoia de bani şi grija taxelor îi fac să uite de ruşinea pe care trebuie să o îndure şi, în fiecare dimineaţă, vin în zona pieţei din Ţiglina 1, unde îşi vând marfa pe nişte pături întinse pe jos.

Galati: Fostul Centru de Transfuzii a ajuns veceu public

Galati: Fostul Centru de Transfuzii a ajuns veceu public

De aproape doi ani, fostul Centru de Transfuzii din Ţiglina I, este lăsat în paragină de către autorităţi, iar clădirea a fost multă vreme „casa” boschetarilor din zonă.  În jurul acesteia, s-au adunat  mormane de gunoaie „asezonate” cu fecale, iar mirosul de urină taie respiraţia trecătorilor. Asta în condiţiile în care acolo urma să se mute Dispensarul TBC.

Când România are cea mai mare nevoie de medici profesionişti, de salvatori în condiţiile crizei sanitare majore, vedem cum reprezentanţi cunoscuţi ai breslei sunt racolaţi pe bandă rulantă de către principalele partide politice, PSD şi PNL! Ca de obicei, în timpul alegerilor electorale, în special parlamentare, partidele politice au nevoie de flori la butoniere, de profesionişti cu influenţă!

acum 4 zile · comentarii (8)

Acesta pare a fi planul PNL pentru viitoarea guvernare rezultată după alegerile parlamentare. Modelul din 2007-2008, când liberalii lui Tăriceanu au guvernat, cu 19% parlamentari, dar  spijiniti din spate de PSD condus de Mircea Geoană. Ultimele evenimente au arătat clar ruptura PNL-USR PLUS, iar cum PNL va obţine la alegerile din decembrie circa 30% din voturi, altă posibilitatea nu se întrevede.

acum 4 zile · comentarii (82)

În 1 Noiembrie 2020 Republica Moldova îşi alege preşedintele pentru următorii patru ani. Dintre cei opt candidaţi, contează în primul rând Igor Dodon şi Maia Sandu, dar şi alţi doi care vor putea înclina balanţa în turul II: Andrei Năstase şi, mai ales, Renato Usatâi. Care este poziţia Bucureştiului faţă de aceste alegeri foarte importante în politica noastră de securitate regională?

acum 5 zile · comentarii (28)

Pandemia de coronavirus a bulversat sistemele de educaţie din UE şi a schimbat modul de învăţare, predare şi comunicare între cei de la catedră şi elevi. Confruntate cu stări de alertă sau cu stări de urgenţă numeroase state au luat decizia de a închide fizic şcolile şi facultăţile, încercând să dezvolte sisteme de predare online, într-un timp cât mai rapid. Dar cât de eficiente pot fi acestea?

acum 5 zile · comentarii (6)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 5 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 5 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 5 ani · comentarii (12)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 5 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 6 ani · comentarii (82)
Postari Recente
Modifică Setările