Galati: Campanie de testare gratuită a auzului

Galati: Campanie de testare gratuită a auzului

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Surdităţii, celebrată în lumea întreagă pe 1 septembrie, gălăţenii sunt aşteptaţi la orele 17. 00, în Grădina Publică, la foişor, pentru a participa la o campanie de educare şi informare privind auzul şi problemele de sănătate legate de acesta.

Galaţi: Meşterii populari, condamnaţi să moară de foame

Galaţi: Meşterii populari, condamnaţi să moară de foame

Arta tradiţională nu mai are loc în casele noastre. Ia albă din bumbac, traista din lână şi sculpturile din lemn vor deveni, în scurt timp, simple amintiri. Produsele meşterilor populari atrag tot mai puţin atenţia gălăţenilor. Nimeni nu se mai înghesuie să cumpere bijuterii din lemn, camăşi populare ori măşti făcute manual. Nici măcar străinii care ne vizitează oraşul nu mai cumpăra astfel de produse.

Galaţi: Restaurant la înălţime

Galaţi: Restaurant la înălţime

Preferat adesea de delegaţiile din ţară sau din străinătate, restaurantul de la Turnul de televiziune este fără îndoială unic în pesajul restaurantelor din România. De la 86 de metri înălţime, preţ de câteva ore, chiar poţi privi pe toată lumea de sus!

Când România are cea mai mare nevoie de medici profesionişti, de salvatori în condiţiile crizei sanitare majore, vedem cum reprezentanţi cunoscuţi ai breslei sunt racolaţi pe bandă rulantă de către principalele partide politice, PSD şi PNL! Ca de obicei, în timpul alegerilor electorale, în special parlamentare, partidele politice au nevoie de flori la butoniere, de profesionişti cu influenţă!

acum 2 zile · comentarii (7)

Acesta pare a fi planul PNL pentru viitoarea guvernare rezultată după alegerile parlamentare. Modelul din 2007-2008, când liberalii lui Tăriceanu au guvernat, cu 19% parlamentari, dar  spijiniti din spate de PSD condus de Mircea Geoană. Ultimele evenimente au arătat clar ruptura PNL-USR PLUS, iar cum PNL va obţine la alegerile din decembrie circa 30% din voturi, altă posibilitatea nu se întrevede.

acum 2 zile · comentarii (82)

În 1 Noiembrie 2020 Republica Moldova îşi alege preşedintele pentru următorii patru ani. Dintre cei opt candidaţi, contează în primul rând Igor Dodon şi Maia Sandu, dar şi alţi doi care vor putea înclina balanţa în turul II: Andrei Năstase şi, mai ales, Renato Usatâi. Care este poziţia Bucureştiului faţă de aceste alegeri foarte importante în politica noastră de securitate regională?

acum 3 zile · comentarii (28)

Pandemia de coronavirus a bulversat sistemele de educaţie din UE şi a schimbat modul de învăţare, predare şi comunicare între cei de la catedră şi elevi. Confruntate cu stări de alertă sau cu stări de urgenţă numeroase state au luat decizia de a închide fizic şcolile şi facultăţile, încercând să dezvolte sisteme de predare online, într-un timp cât mai rapid. Dar cât de eficiente pot fi acestea?

acum 3 zile · comentarii (6)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 5 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 5 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 5 ani · comentarii (12)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 5 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 6 ani · comentarii (82)
Postari Recente
Modifică Setările