Nicicînd în istoria României şi, aş îndrăzni să spun, în istoria umanităţii, o sentinţă nu a fost mai morală şi, în acelaşi timp, mai imorală decît cea care urmează să i se aplice luni, după alegeri, lui Dragnea. Judecătorii l-au trimis pe Dragnea la judecata societăţii, iar în funcţie de rezultatele alegerilor, el îşi va primi sentinţa. Dacă va obţine scor bun la alegeri, atunci va fi liber. Dacă va pierde alegerile, atunci îl aşteaptă pîrnaia.

acum 20 ore · comentarii (6)

Ultimii doi ani ai guvernării PSD, la care e anexată şi ALDE, au arătat limpede că pariul înţelegerii teleologice a parcursului democratizării începute acum 30 de ani este pierdut de societatea românească. Astăzi, România se află în pragul colapsului democratic, deşi deţine un statut de nevisat în 1990: este stat membru al UE şi al NATO.

acum 23 ore · comentarii (7)

Imaginea de aseară, cu Radu Mazăre coborât încătuşat pe Otopeni, m-a provocat la o scurtă introspecţie. În fond, la 14-15 ani luptam „la baionetă” cu baronul, împreună cu colegii mei de la Asociaţia Elevilor din Constanţa. Unii ziceau că suntem mânaţi de interese partizane, alţii că suntem nebuni, dar în final am demonstrat că elevii pot fi cei care aduc schimbarea, mai ales dacă sunt persuasivi şi cu legea în mână.

acum 24 ore · comentarii (14)

Cand ne gandim la limbile straine si la abordarea lor in prezent, din perspectiva predarii si, de ce nu, a evaluarii cunostintelor lingvistice, nu putem sa omitem importanta inovatiei – fie ca vorbim despre metode originale de abordare, fie ca ne gandim la implicarea tehnologiei in discutie.

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 3 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 4 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 4 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 4 ani · comentarii (82)
Postari Recente