Educaţie în sănătate pe bani norvegieni

Educaţie în sănătate pe bani norvegieni

La nivelul judeţului Galaţi a fost demarat joi un proiect de educare a al tinerilor în ceea ce priveşte alimentaţia şi mişcarea. Proiectul este denumit „Parteneri pentru sănătate: cum să investim în păstrarea sănătăţii populaţiei judeţului nostru".

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Cazul Fănicăi Costea, femeia care a decedat, miercuri dimineaţă, la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă, după ce a dat naştere unui copil de 4.000 de grame, se complică. În urma autopsiei, conform raportului preliminar al medicilor legişti, s-a constatat că femeia suferea de o cardiopatie (boală de inimă), care, în mod normal, nu permite naşterea pe cale naturală din cauza efortului mult prea mare.

Gălăţenii vor primi apă rece cu presiune redusă până la ora 16.00

Gălăţenii vor primi apă rece cu presiune redusă până la ora 16.00

SC Apă Canal a anunţat că în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 8.30-16.00, presiunea apei potabile furnizate va fi redusă. Societatea a fost nevoită să ia această măsură la solicitarea ArcelorMittal Galaţi de oprire a firului 4 de apă brută aflat în proprietate pentru remedierea unei avarii, conducta de apă brută avariată alimentând uzinele de apă 1 şi 2.

Dosarul Ţigareta III, la Tribunalul Galaţi

Dosarul Ţigareta III, la Tribunalul Galaţi

O grupare care a făcut contrabandă cu ţigări în valoare de 300.000 de euro a fost anihilată înainte de a egala recordul Ţigareta II. Contrabandiştii aduceau ţigări din Moldova şi Ucraina, destinate pieţei negre din trei judeţe, folosind bărci de mare viteză, greu de urmărit şi oprit.

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 12 ore · comentarii (6)

Deputaţii au votat facilitarea importului de forţă de muncă străină în România. Date fiind cifrele ridicate de pierdere de populaţie a României, luarea unor astfel de decizii legislative nu surprinde. Nu surprinde nici că aceste decizii vin să compenseze lipsa de strategie a elitelor româneşti de a convinge pe cei plecaţi din ţară să se întoarcă şi să investească experienţa şi capitalul acumulate afară în economia românească.

acum 12 ore · comentarii (7)

Trebuie să mărturisesc că de multă vreme nu mi-a fost atât de greu să scriu un comentariu despre un spectacol aşa cum stau lucrurile acum când încerc să aştern pe ecranul computerului câteva impresii despre cel intitulat „Molière/eréiloM“, producţie a Teatrului „Nottara“ din Bucureşti căruia i s-a făcut cinstea de a deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului „Fest(in) pe bulevard“.

acum 15 ore · comentarii (3)

Nu vrei să te implici în viaţa cetăţii? Foarte bine, este dreptul tău. Cu toate acestea unele decizii necesită a fi luate, iar lipsa de interes şi mai ales îndemnul la boicot nu trebuie să fie calea prin care anumite minorităţi îşi impun voinţa în faţa majorităţii.

Am aflat, în sfârşit, câţi dintre români susţin normalitatea. Am aflat, datorită referendumului, cine sunt cei care menţin încă neclintită valoarea naturală a familiei. Ne-am confruntat cu dezbateri, cu instigări la ură, cu jigniri impardonabile… am fost puşi faţă în faţă cu boicotarea acestui referendum şi, totuşi, încă au rămas români care au apărat viitorul familiei naturale.

acum 2 zile · comentarii (7)

Cred că analistul politic şi patronul postului de televiziune „Realitatea tv“, Cozmin Guşă, merge prea departe atunci când susţine sus şi tare că preşedintele PSD, Liviu Nicolae Dragnea, ar fi fost pregătit şi dornic ca, duminica trecută, să îşi anunţe candidatura la preşedinţia României, în cazul în care Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar fi fost validat ca urmare a unei prezenţe la vot suficiente.

acum 2 zile · comentarii (40)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)