EXCLUSIV/Fabrică de profesori universitari la Galaţi

EXCLUSIV/Fabrică de profesori universitari la Galaţi

Orice student sau absolvent de studii superioare poate aplica la o bursă pentru a deveni asistent universitar cu acte în regulă. Cursurile vor dura între 14 şi 45 de săptămâni, cel puţin 12 ore pe săptămână. Absolvenţii vor putea preda limba şi cultura română în şcoli din alte ţări.

Escrocii au lucrat pentru deputatul Boldea

Escrocii au lucrat pentru deputatul Boldea

Georgică Bulete şi George Timofte, escrocii trimişi în judecată de Parchet, au lucrat pentru deputat în campania electorală din 2009.Mihail Boldea spune că totul este o minciună şi că cei doi au fost folosiţi de Ministerul de Interne şi Parchet cu scopul de a-l scoate din cursa electorală.

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Evaziune de 92 de miliarde de lei vechi comisă de Valentin Şlepag, unul dintre locotenenţii lui Băhăian. Peste 3000 de tone de tablă, dispărută ca prin farmec. Firma folosită pentru tranzacţiile frauduloase - Dezmembrări Impex SRL - a fost apoi pasată unui anume Istvan Kertesz, din Vulcan (Hunedoara). Au fost oameni ucişi la Galaţi?

Handbalistele de la Oţelul au câştigat la Braşov, cu Rulmentul

Handbalistele de la Oţelul au câştigat la Braşov, cu Rulmentul

Echipa de handbal feminin Oţelul Galaţi a câştigat cu scorul 35-29 (18-13) partida susţinută aseară, în deplasare, contra celor de la Rulmentul Braşov, meci din cadrul etapei a 10-a din Liga Naţională. Formaţia gălăţeană a dominat jocul fără probleme, conducând pe tot parcursul disputei. În urma acestui succes, Oţelul a urcat în clasament pe locul opt , iar în etapa următoare va juca acasă cu Dunărea Brăila, sâmbăta v

Galaţi: Costel Burlacu, şlefuitor de talente sportive

Galaţi: Costel Burlacu, şlefuitor de talente sportive

Este unul dintre antrenorii de marcă a boxului gălăţean. A lucrat în cadrul centrului olimpic de la Galaţi cu campionii Lucian Bute, Cristian Ciocan şi  Viorel Simion. Primul contact cu mănuşile de box  l-a avut chiar înainte de a se antrena într-un centru profesionist. A început la Râmnicu Sărat, în 1988. După mai puţin de doi ani, a fost adus în Galaţi de marele boxer Octavian Amăzăroaie la Clubul I.C.M.R.S.

Un parlamentar român obţine anual o leafă brută de 136.600 lei, la care se adaugă alţi 416.112 lei pentru acoperirea unor cheltuieli cum ar fi: chirie locuinţă, carburant auto, diurnă şi funcţionarea cabinetelor parlamentare. Culmea, pentru a justifica banii ei nu trebuie să prezinte facturi, ci doar declaraţii pe propria răspundere cum că au folosit banii în interesul funcţiei.

acum 23 ore · comentarii (16)

Este un pericol imens pentru toată lumea. Jandarmeria trebuie să revină la menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea ţării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea şi judecata de a nu fi părtaşi, de a nu pune în aplicare ordinele politice, ce ar duce la tensiuni şi violenţe împotriva cetăţenilor care manifestă paşnic faţă de legalizarea corupţiei în România.

acum 23 ore · comentarii (5)

După ani în care ai mei au trăit, rând pe rând, în grajd, într-o cameră cu chirie şi undeva într-o anexă a casei unui unchi, pentru  a strânge ban pe ban să-şi cumpere o casă, visul le-a devenit realitate. Cu multe eforturi, şi cu împrumuturi la CAR şi cunoscuţi, au reuşit să cumpere o casă mică de paiantă, cu 2 camere, într-un cartier de oameni muncitori de pe strada Libertăţii.

acum 24 ore · comentarii (32)

OK, poate n-o fi cazul să le iei pe toate la tine, dar măcar una-două n-ar fi rău, ca să te ajute pe terasa unei cafenele dintr-un oraş foarte agitat sau pe şezlong, la malul mării. Şi eu îmi fac astfel de planuri înainte de o călătorie, oare ce să iau de citit cu mine?, aşa că m-am gândit că poate i-ar ajuta şi pe alţii.

Exact ca în Turcia lui Erdogan, autorităţile au trecut la represalii violente împotriva manifestanţilor. Populaţia reacţionează la elaborarea unei legislaţii care să-i scape pe Dragnea, Tăriceanu şi alţi şefi politici de răspunderea pentru infracţiuni şi furturi din bugetele statului şi care, în final, să ducă la anihilarea independenţei justiţiei, trecerea ei sub control politic.

O spun încă de la începutul cronicii. Nu mă număr printre cei care, la un moment dat, ar fi dispuşi să facă parte dintr-un eventual „fan club“ ad hoc înfiinţat în vederea susţinerii necondiţionate a spectacolului cu „Meşterul Manole“, montat la Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca de regizorul Andrei Măjeri. Pe un scenariu propriu, inspirat de piesa omonimă a lui Lucian Blaga.

Urmarea propagandei interesate făcute de televiziunile care sunt de ambele părţi ale unor condamnaţi penali pentru înşelăciuni şi evaziuni fiscale (le doresc tot binele, dar şi vreo două excepţii care mai există au procese din care pot fi condamnate pe viitor) este că oameni nevinovaţi de ambele părţi, jandarmi şi protestatari, se trezesc faţă în faţă într-un război care nu e al lor.

acum 2 zile · comentarii (10)

Dincolo de demisia consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu sau de sesizarea Comisiei de la Veneţia pentru presupuse presiuni asupra unui judecător al CCR, problema mandatului lui Petre Lăzăroiu e gravă şi trebuie clarificată rapid, pentru că pune în discuţie legitimitatea CCR: o instanţă compusă nelegal nu are cum să emită decizii valide.

acum 2 zile · comentarii (96)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)