O femeie din Galaţi a încasat într-o singură lună ajutor de la stat în valoare de 5.148 lei

O femeie din Galaţi a încasat într-o singură lună ajutor de la stat în valoare de 5.148 lei

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, a anunţat astăzi că cea mai mare sumă primită de o persoană din România din cumulul prestaţiilor sociale se ridică la 5.148 lei şi este încasată de o femeie din judeţul Galaţi. Este vorba de o femeie cu handicap grav, care a încasat pe lângă indemnizaţiile care i se cuvin şi pe cea de creştere a copilului aferentă lunilor noiembrie, decembr

Vremea se răceşte şi revin ninsorile

Vremea se răceşte şi revin ninsorile

După un început de lună primăvăratic, meteorologii anunţă o răcire bruscă a vremii. Dacă zilele trecute maximele au ajuns până la 16 grade Celsius, mâine mercurul din termometre va coborâ până la -5 grade Celsius în timpul nopţii şi un grad în timpul zilei.

Gropile de pe strada Democraţiei îmbogăţesc service-urile auto

Gropile de pe strada Democraţiei îmbogăţesc service-urile auto

Adevărul de Seară şi Europa FM „inventariază” cele mai mari gropi de pe străzile oraşului, iar la finalul campaniei, va fi întocmit un top al primelor zece. În următoarele zece zile, vom trece în revistă cele mai periculoase „cratere” din asfalt a căror prezenţă cititorii ne-o pot semnala la adresa de e-mail: gropi@adevarul.ro.

Centrul Cultural şi-a premiat colaboratorii

 Centrul Cultural şi-a premiat colaboratorii

Centrul Cultural Dunărea de Jos şi-a recompensat aseară colaboratorii în cadrul celei de-a şasea Gale a Premiilor CCDJ. Au primit plachete, diplome şi flori din partea directorului Răzvan Avram personalităţi importante ale culturii şi vieţii sociale, dar şi instituţiile care şi-au adus contribuţia, pe parcursul anului 2009, la promovarea actului cultural, atât în plan local, cât şi la nivel naţional şi internaţional.

Control: Garda de Mediu începe curăţenia de primăvară

Control: Garda de Mediu începe curăţenia de primăvară

Comisarii de mediu vor demara în perioada care urmează activităţi de control în toate localităţile din judeţ. Ei vor verifica dacă se respectă măsurile pentru asigurarea salubrităţii şi vor  urmări şi acţiunile de curăţare a cursurilor de apă şi a bălţilor, dar şi a drumurilor naţionale şi căilor ferate.

Consilierii locali au decis: 170 de microbuze pe traseu

Consilierii locali au decis: 170 de microbuze pe traseu

Suplimentarea cu încă 30 a numărului de microbuze care vor efectua transport public privat de persoane, din 10 mai, nu se va mai face. Întruniţi în şedinţă de îndată, aleşii locali au respins proiectul de hotărâre care prevedea majorarea numărului de maxi–taxi şi introducerea a trei trasee noi pe lista celor deja existente.

Lecţie de omenie la puşcărie

Lecţie de omenie la puşcărie

Toţi „elevii” învăţătoarei Elena Caval, de la Şcoala 44, au renunţat la îndemnizaţie, pentru operaţia nepoţelului ei.Copilul, în vârstă de doar câteva luni, suferă de retinopatie severă la ambii ochi şi pentru a putea vedea are nevoie de o intervenţie chirurgicală

Zilele trecute, o librărie din Galaţi (da, din Galaţi!) a pus pe propria pagină de Facebook un filmuleţ de promovare în care – ghici ce? – doamnele librărese povestesc publicului, cu glas ferm şi cu o atitudine un pic ţâfnoasă, că ele susţin nişte valori. Foarte bine! – mi-am zis. Să promoveze valori, căci aşa progresează omenirea, nu trăind din ajutoare sociale şi nici lipind afişe electorale sau postând poze cu căţei pe internet.

acum 23 ore · comentarii (29)

Buletinul Preţul Gazelor Naturale în România, publicat la 1 iulie 2018, de către Asociaţia Energia Inteligentă, scotea în evidenţă faptul că preţul gazelor naturale pe piaţa românească urmează să crească cu cca. 15,6% în trimestrul IV 2018, faţă de trimestrul IV 2017.

Marea Britanie nu şi-a vindecat niciodată sindromul post-imperial. Ca în stresul post-traumatic, Marea Britanie a încercat să menţină marele Imperiu în care soarele nu apunea niciodată prin crearea Commonwealth-ului şi a încercat să menţină, cumva, prin limbă şi suveranitatea Reginei asupra Australiei, Noii Zeelande, Canadei şi altor dependinţe, relevanţa globală şi grandoarea fostului Imperiu Britanic pentru regatul insular.

Din capul locului, trebuie să explic titlul articolului de faţă: „Merge şi aşa“ este o expresie a cârpelii de moment, este apogeul peticirilor pe termen scurt, practic prin „Merge şi aşa“ se atinge apogeul excepţiilor de moment în dauna evidentă a unui lucru bun, trainic,  care în mod normal ar fi luat ceva mai mult timp de făurire, dar ar fi rezistat mult mai bine în timp.

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

Când eram copil şi tânăr încă, Golanii, cum le ziceau Vaideenii, ţărani olteni din jurul insulei de ardeleni cu numele celebru de Vaideeni, Golanii veneau la cosit la Vaideeni, la ciobani, cum veneau, altfel, la toate muncile câmpului: săpat, copăit, plivit grădinile de zarzavat, strânsul şi clăditului fânului după coasă, tăiatul lemnelor cu securea şi cu joagărul pentru iarnă…

Tot citesc critici acerbe la adresa preşedintelui Iohannis, acuzat că nu rezolvă tot ce nu rezolvă societatea. Ca un dictator, sau măcar că un „tătuc“ bun şi atotputernic. Nu este acesta rolul preşedintelui în societăţi democratice. Sunt ţări precum Germania, Austria, Italia, în care preşedintele are doar rol decorativ. Şi funcţionează, bine mersi, foarte bine.

Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achiziţie a gazului din producţia internă la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

acum 2 zile · comentarii (18)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)