Sămânţă de scandal la Liceul “Emil Racoviţă”

Sămânţă de scandal la Liceul “Emil Racoviţă”

Cei 60 de angajaţi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă" din Galaţi sunt foarte supăraţi pe conducerea instituţiei de învăţământ şi pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar care refuză să pună în aplicare hotărâri judecătoreşti de instanţă referitoare la majorările salariale

Portret: Daniel Iordache, micul matematician premiat la kick boxing

Portret: Daniel Iordache, micul matematician premiat la kick boxing

Este pasionat de matematică, iar pentru a se menţine în formă practică kick boxing la Clubul Sportiv CS The One Galaţi. La doar zece ani, Daniel Iordache se poate mândri cu rezultate deosebite la învăţătură, fiind premiat la concursul „Micul Matematician". Băiatul este foarte conştiincios, iar în timpul liber, atunci când alţi colegi de ai lui îşi pierd timpul în faţa blocului, el învaţă kick boxing.

Jaf la bancomate cu carduri falsificate

Jaf la bancomate cu carduri falsificate

23 de persoane sunt anchetate după ce mai multe ATM-uri din Galaţi şi alte oraşe au fost devalizate prin folosirea de carduri falsificate.Copierea codurilor PIN a fost posibilă prin montarea de camere video pe bancomatele fără sisteme proprii de supraveghere.

O femeie din Galaţi a încasat într-o singură lună ajutor de la stat în valoare de 5.148 lei

O femeie din Galaţi a încasat într-o singură lună ajutor de la stat în valoare de 5.148 lei

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, a anunţat astăzi că cea mai mare sumă primită de o persoană din România din cumulul prestaţiilor sociale se ridică la 5.148 lei şi este încasată de o femeie din judeţul Galaţi. Este vorba de o femeie cu handicap grav, care a încasat pe lângă indemnizaţiile care i se cuvin şi pe cea de creştere a copilului aferentă lunilor noiembrie, decembr

Vremea se răceşte şi revin ninsorile

Vremea se răceşte şi revin ninsorile

După un început de lună primăvăratic, meteorologii anunţă o răcire bruscă a vremii. Dacă zilele trecute maximele au ajuns până la 16 grade Celsius, mâine mercurul din termometre va coborâ până la -5 grade Celsius în timpul nopţii şi un grad în timpul zilei.

Gropile de pe strada Democraţiei îmbogăţesc service-urile auto

Gropile de pe strada Democraţiei îmbogăţesc service-urile auto

Adevărul de Seară şi Europa FM „inventariază” cele mai mari gropi de pe străzile oraşului, iar la finalul campaniei, va fi întocmit un top al primelor zece. În următoarele zece zile, vom trece în revistă cele mai periculoase „cratere” din asfalt a căror prezenţă cititorii ne-o pot semnala la adresa de e-mail: gropi@adevarul.ro.

Centrul Cultural şi-a premiat colaboratorii

 Centrul Cultural şi-a premiat colaboratorii

Centrul Cultural Dunărea de Jos şi-a recompensat aseară colaboratorii în cadrul celei de-a şasea Gale a Premiilor CCDJ. Au primit plachete, diplome şi flori din partea directorului Răzvan Avram personalităţi importante ale culturii şi vieţii sociale, dar şi instituţiile care şi-au adus contribuţia, pe parcursul anului 2009, la promovarea actului cultural, atât în plan local, cât şi la nivel naţional şi internaţional.

Întâlnirea Trump-Putin putea să fie locul unde nu s-a întâmplat nimic. Unde se juca celebra scenetă a relansării relaţiilor pe baza temelor comune, unde subiectele de divergenţă erau negate, un loc unde singurul lucru public, ieşit la conferinţa de presă, au fost discursurile pregătite de acasă, pe o agenda şi aceea lucrată minuţios de echipele prezidenţiale şi de toate instituţiile responsabile ale celor două state.

acum 3 zile · comentarii (95)

Am ajuns în fine, după ceva timp, să vedem prima prezentare publică a ceea ce ar putea fi Noua Ordine Mondială. Nu este sigur că aşa vor sta lucrurile, foarte mulţi analişti fiind absolut convinşi că nu se poate reveni la un tip de decizie în doi, tocmai pentru că lumea nu mai poate funcţiona în sistem bipolar. Oare?

acum 3 zile · comentarii (10)

De o parte, niciun cuvânt critic la adresa Rusiei. De cealaltă, poziţionarea pe picior de egalitate cu SUA, ba mai mult - preluarea iniţiativei. Presa occidentală e unanimă: Putin a dominat întâlnirea de la Helsinki. O revanşă în locul simbolic al ultimului summit Bush-Gorbaciov, înainte de prăbuşirea URSS, şi al Acordului Final din 1975, pe care Rusia l-a încălcat anexând Crimeea.

acum 3 zile · comentarii (7)

Multă lume a sperat că, deşi nu e versat în negocieri politice internaţionale ca Vladimir Putin, Donald Trump va avea măcar abilitatea omului de afaceri care vrea să câştige şi care îşi „simte“ adversarul. Conferinţa de presă a celor doi lideri a mers însă din rău în mai rău şi apoi chiar dezastruos pentru liderul de la Casa Albă şi pentru aliaţii Americii. Mai jos, lista şi analiza gafelor prin care Trump s-a predat lui Putin.

acum 3 zile · comentarii (61)

Aflând despre opoziţia la OUG privind amnistia şi graţierea a lui Tăriceanu, Tudorel Toader, Vosganian şi ALDE în general, mulţi au răsuflat uşuraţi. Nu este cazul. Există şi varianta emiterii acestui OUG în pofida opoziţiei ALDE şi a ministrului Justiţiei. Iar toate declaraţiile de azi ale reprezentanţilor ALDE înseamnă: noi n-am fost de acord, să răspundă cei care au dat OUG.

acum 3 zile · comentarii (32)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 3 zile · comentarii (0)

Summitul NATO de la Bruxelles a fost unul extrem de zbuciumat, acoperit în torentele de vorbe, imagini şi autopromovare caracteristice Preşedintelui american Donald Trump, care a dominat şi a acoperit mediatic pe deplin summitul. Nu a mai fost vorba despre documente, despre acorduri importante, despre conţinut, ci doar despre Trump, ce a spus Trump, ce a vorbit Trump, ce a modificat Trump, cum a forţat Trump.

acum 4 zile · comentarii (4)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)