Ostropel de pui cu mămăliguţă. Ce face reţeta unică faţă de orice alt preparat culinar de pe glob

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ostropel de pui Foto: www.caietulcuretete.com
Ostropel de pui Foto: www.caietulcuretete.com

Ostropelul de pui este un preparat tradiţional românesc care iese în evidenţă prin ingredientele ce se găsesc în orice gospodărie, timpul scurt de preparare şi gustul delicios. Există câteva mici secrete în prepararea delicioasei mâncări, de care trebuie să ţinem cont.

Pentru a pregăti ostropelul de pui avem nevoie de mai multe pulpe de pui, în funcţie de numărul de porţii pe care vrem să le pregătim, roşii sau suc de roşii, usturoi, ceapă, ulei, pătrunjel, sare şi piper. Trebuie spus că preparatul nu se aseamănă cu nicio altă mâncare de pe glob din punct de vedere al ingredientelor şi al gustului.

”Dacă micii şi sarmalele mai pot fi revendicate de o ţară sau două, ingredientele folosite la ostropelul de pui îl fac unic în lume. Nimeni nu mai are un sote în care să reunească un număr restrâns de ingrediente şi care să definească un preparat tradiţional recunoscut ca atare în întreaga ţară”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru cinci porţii de ostropel:

-Cinci pulpe de pui cu os;

-Un kilogram de roşii coapte bine;

-Ceapă-două bucăţi;

-O căpăţână de usturoi;

-Sare şi piper, după gust;

-Foi de dafin, cimbru;

-Ulei-100 de mililitri;

-Pătrunjel.

Ordinea corectă în care adăugăm ingredientele

Primul pas este să curăţăm şi să tocăm mărunt ceapa, pe care o vom prăji apoi în ulei la foc moderat. Când ceapa dă semne că începe să se caramelizeze, adăugăm usturoiul tăiat rondele.

Peste acestea adăugăm pulpele de pui tăiate în două, punem puţină sare şi piper, după gust, apoi foile de dafin. Pulpele de pui le vom lăsa să se prăjească cu celelalte ingrediente la foc moderat timp de 15-20 de minute.

Vom pune apoi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, amestecând continuu ingredientele pentru a se crea sosul atât de cunoscut al ostropelului. Dacă roşiile pe care le folosim nu sunt foarte zemoase, putem adăuga un pahar de apă, dar numai dacă apreciem că este absolut necesar.

”După ce am adăugat şi roşiile, vom lăsa ingredientele la foc moderat timp de 25-30 de minute, astfel încât să se lege sosul şi să se pătrundă carnea”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Putem pune un capac peste recipientul în care gătim ostropelul pentru a reduce din timpul de preparare, iar după ce închidem focul, vom adăuga pătrunjelul tocat mărunt. Mămăliguţa se va pregăti în paralel, astfel încât să fie gata odată cu ostropelul. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite