Opt tineri instituţionalizaţi din Galaţi riscă să ajungă după gratii după ce au vrut să-şi impresioneze câteva colege

Opt tineri instituţionalizaţi din Galaţi riscă să ajungă după gratii după ce au vrut să-şi impresioneze câteva colege

Tinerii au reuşit să mănânce gratis în mai multe restaurante. Foto: Arhivă Adevărul

Aceştia au reuşit să păcălească patronii mai multor cârciumi din oraş, dându-se drept directori ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Galaţi. Din această postură îi rugau pe patroni să asigure mese gratuite pentru tineri instituţionalizaţi, după care mergeau cu iubitele lor şi chefuiau.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce şi-au făcut o listă cu restaurantele din Galaţi, cei opt tineri îi contactau pe patroni şi se prezentau ca fiind angajaţi din conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Aceştia le solicitau ajutorul şi le cereau mâncare pentru tinerii aflaţi sub protecţia instituţiei. În contul unei fapte bune, patronii restaurantelor nici nu au mai stat pe gânduri şi au fost de acord cu propunerea aşa-zişilor angajaţi ai Direcţiei.

„Zece zile au trecut de când au sunat. Noi am avut iniţial o masă organizată de un anumit domn şi nu ni s-a părut dubios că au mai sunat după”, spune Violeta Miron, şefă de sală la unui dintre restaurantele la care tinerii au mâncat gratis.

Pentru că au avut succes cu această poveste, tinerii au insistat şi au revenit cu telefoanele pentru a face noi rezervări.

„A sunat un anumit domn Ivanovici, ne-a spus că trebuia să servească masa la o pizzerie şi li s-a refuzat această masă şi ne-a rugat pe noi să le dăm cinci meniuri dacă putem, nu contează ce. Şi au venit aici. Le-am servit mâncarea, au vrut şi ceva de băut”, povesteşte mai departe Violeta Miron.

Această poveste s-a repetat în mai multe restaurante din Galaţi, iar protagoniştii au fost de fiecare dată aceiaşi. Numai că miercuri, poliţiştii au aflat de caz şi le-au organizat tinerilor un flagrant. Evident că i-au prins cu minciuna şi acum văr răspunde în faţa legii pentru înşelăciune.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi au ţinut să precizeze că angajaţii instituţiei nu face astfel de solicitări telefonice şi le cer patronilor de restaurante să semnaleze dacă se mai confruntă cu astfel de cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: