Opt copii geniali din România îşi expun lucrările artistice la Galaţi. Evenimentul este în premieră naţională

Opt copii geniali din România îşi expun lucrările artistice la Galaţi. Evenimentul este în premieră naţională

Palatul Copiilor din Galaţi va găzdui evenimentul FOTO C Crângan

Trei dintre cei opt artişti tineri cu mintea sclipitoare învaţă la licee din Galaţi. Scopul expoziţiei organizată de prestigioasa organizaţie Mensa este promovarea zonelor turistice ale României. Modalitatea aleasă: fotografii artistice şi poeme traduse în peste 20 de limbi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opt membri Mensa Gifted Youth România îşi expun creaţiile, în premieră în România, la Palatul Copiilor (Palatul Robescu) din Galaţi, începând de sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15,00.

Micii artişti, dintre care trei sunt liceeni din Galaţi, prezintă pentru publicul român Expoziţia de fotografie şi poezie „Romania See & Sea”, vernisată în urmă cu o lună la Nisa, cu ocazia International Board of Directors Mensa International.

Cei opt tineri promovează în mod creativ mai multe zone turistice ale României şi vă propun o prezentare a acestora în versuri şi imagini. Pentru a fi accesibile membrilor Mensa din toată lumea, poeziile au fost traduse în 20 de limbi.

Fotografiile şi poeziile sunt disponibile pentru vizionare directă, dar expoziţia poate fi parcursă şi în versiunea augmented reality. Aplicaţia poate fi descărcată de pe pagina oficială a Mensa prin scanarea unui QR code.

Expoziţia va fi deschisă până pe 2 decembrie. După prezentarea din România, expoziţia îşi va continua parcursul internaţional, urmând să fie prezentată la Belgrad, în cadrul European Mensa Annual Gathering EMAG 2018.

La vernisaj va fi prezent şi iniţiatorului acestei expoziţii, Laurenţiu Iancu, coordonatorul Mensa Gifted Youth România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: