Opt cauze sociale de maxim interes public, pe care gălăţenii le pot sprijini alergând la Semimaratonul Hervis 2018

Opt cauze sociale de maxim interes public, pe care gălăţenii le pot sprijini alergând la Semimaratonul Hervis 2018

Imagine de la semimaratonul organizat în 2017 la Galaţi FOTO Organizatori

Înscrierile la ediţia 2018 (a cincea) a evenimentului sportiv şi filantropic se fac doar online şi sunt în plină desfăşurare, data limită fiind 14 mai. Cursele se vor desfăşura pe data de 27 mai 2018, pe un traseu care parcurge centrul oraşului şi Faleza.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua de 27 mai 2018, oraşul Galaţi va găzdui a cincea ediţie a evenimentului sportiv şi filantropic „Semimaraton Hervis”, organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi în cooperare cu mai multe instituţii şi asociaţii non-profit.

Cele opt cauze pentru care gălăţenii pot alerga sunt de maximă importanţă şi vizează un segment social larg, care merge de la sprijinirea persoanelor în dificultate şi până la chestiuni de educaţie civică.

Iată care sunt acestea (cu menţiunea că puteţi opta, la înscriere, să o sprijiniţi pe oricare din ele): 

- Mobilitate şi viaţă independentă pentru cinci persoane în scaun rulant din Galaţi (Fundaţia Motivation Romania); 

- „Hai cu noi pe munte!” - cursuri de educaţie montană (Asociaţia pentru Turism şi Ecologie „Club Albatros” Galaţi);

- Aleargă alături de „Family Hope Autism” (Asociaţia „Family Hope Autism”); 

- „Grădina poveştilor” - amenajare spaţiu de joacă Grădiniţa nr. 26 (Club Rotaract „Dunărea de Jos” Galaţi); 

-„Un semimaraton, o speranţă pentru Nicolas” (Cristian Onofrei); 

- Muntele, noi experienţe şi provocări pentru copiii nevăzători (Asociaţia Părinţilor Copiilor Slab Văzători şi Nevăzători); 

- „Sterilizarea câinilor cu/ fără stăpân” (Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş” Galaţi) 

- „Sprijină educaţia şi emoţia anilor de liceu” (Fundaţia Comunitară Galaţi).

Înscrierea la Semimaraton Hervis Galaţi 2018 este posibilă doar online, prin intermediul site-ului www.semimaratongalati.ro. Alergătorii care se înscriu până în data de 25 martie vor beneficia de taxe reduse.

Probele la care alergătorii pot participa sunt:  semimaraton – 80 lei (21 km); cros – 60 lei (10 km);  ştafetă (4x5 km) - 50 lei/membru al echipei; cursa populară (2 km) – 30 lei;  cursa copiilor (vor fi mai multe probe pentru copii, iar în funcţie de vârsta acestora vor avea şi distanţe diferite de alergat) – 30 lei; cursa animalelor de companie (înscrierea se face la faţa locului) – 30 lei.

Noutăţile de anul acesta sunt: medalii de finisheri pentru toţi cei care se înscriu la probele Semimaraton Hervis, Cros WinMarkt şi Ştafetă OneGym, premii totale în valoare de aproximativ 10 000 lei şi modificarea traseului (o buclă are 10 km).

Traseul semimaratonului 2018 de la Galaţi FOTO Organizatori

Competiţia se va desfăşura în ziua de duminică, 27 mai 2018, începând cu ora 8,00, în Galaţi, având startul şi sosirea din faţa parcului Mihai Eminescu de pe strada Domnească (în faţa magazinului WinMarkt).

Scopul fiind unul filantropic, 85% din toate sumele colectate de la alergători prin donaţii, vor fi redirecţionate (conform alegerii fiecărui alergător) către cauzele pe care le susţinem în această ediţie a Semimaratonului Galaţi. 15% din suma colectată este redirecţionată către acoperirea costurilor organizatorului, costuri legate de organizarea şi promovarea competiţiei.

Evenimentul desfăşurat anul trecut (a patra ediţie) a adus împreună peste 700 de alergători, peste 1000 de persoane prezente la eveniment, 28 de copii participanţi şi 5 animale de companie participant la cursa Pet Run, 28 de sponsori, 20 de companii şi instituţii locale implicate în organizare sau susţinători ale unuor proiecte, peste 55.000 lei fonduri strânse pentru susţinerea financiară a 13 proiecte înscrise din comunitate şi 150 de voluntari implicaţi în desfăşurarea evenimentului.

Mai multe detalii despre eveniment, regulament taxele de participare sau informaţii despre cauzele înscrise, veţi găsi accesând site-ul www.semimaratongalati.ro.