Oferta ”de lux” a ANAF-ului: 33 de diamante naturale şi aproape nouă kilograme de aur confiscate de la infractori sunt scoase la vânzare

Oferta ”de lux” a ANAF-ului: 33 de diamante naturale şi aproape nouă kilograme de aur confiscate de la infractori sunt scoase la vânzare

Diamantele scoase la vânzare au fost confiscate Foto: arhivă Adevărul

Compartimentul de Valorificare a Bunurilor Confiscate, o structură subordonată ANAF Galaţi, a scos la vânzare pe lângă ciorapi de damă, autoturisme, terenuri şi garaje, şi zeci de diamante şi mai multe kilograme de aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cele mai multe cazuri, Compartimentul de Valorificare a Bunurilor Confiscate din cadrul ANAF Galaţi valorifică maşini, terenuri şi garaje confiscate de la persoanele certate cu legea. De această dată structura amintită oferă la vânzare, pe lângă şosete şi motostivuitoare, şi 33 de diamante naturale, dar şi aproape nouă kilograme de aur.

Persoanele care doresc să cumpere toate cele 33 de diamante, ar trebui să scoată din buzunar doar 6.500 de lei, dar le pot achiziţiona şi la bucată. Pe lista de vânzare a Compartimentului de Valorificare a Bunurilor Confiscate se găseşte un diamant de 0,437 carate, al cărui preţ pleacă de la 1.998 de lei, precum şi trei diamante de 0,099 carate, la un preţ de 300 de lei pe bucată.

ANAF ar obţine în schimb 1,3 milioane de lei dacă ar vinde cele 8.820 de grame de aur pe care le-a confiscat. Fiscul scoate la vânzare bijuterii din aur (brăţări, lănţişoare, cercei, inele, pandative, brose, coliere şi ace de cravată), la un preţ de 150 de lei pe gram. Diamantele şi bijuteriile din aur au fost evaluate de experţi, iar preţurile de vânzare includ şi TVA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările