O sportivă de la CSU Galaţi a decolat spre Brazilia. Andreea Arsine va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio

O sportivă de la CSU Galaţi a decolat spre Brazilia. Andreea Arsine va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio

Andreea Arsine FOTO Arhiva personală

În această dimineaţă, o parte din sportivii români care vor participa la Jocurile Olimpice de vară, au plecat spre Brazilia. Printre aceştia se află şi Andreea Arsine, atleta de la CSU Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu zâmbetul pe buze, Andreea Arsine (27 ani) a plecat în această dimineaţă spre Rio de Janeiro, oraşul în care pe 5 august vor începe Jocurile Olimpice de Vară. Împreună cu Ana Veronica Rodean şi Claudia Nicoleta Stef, tânăra atletă va concura la proba de 20 km marş.

Performanţă în memoria părintelui dispărut

Andreea Arsine a început să practice atletismul în urmă cu 17 ani, la iniţiativa tatălui, care la acea vreme era antrenor de box.

„Proba de marş mi-a plăcut din prima clipă şi după trei luni am devenit campioană naţională, realizând record pe ţară la categoria mea de vârstă, aveam doar 10 ani”, a spus Andreea Arsine, atletă.

Performanţele însă au presupus o sumedenie de sacrificii mult prea mari pentru o copilă. La un moment dat, lipsa condiţiilor au determinat-o pe Andreea să renunţe la sport, deşi devenise deja campioană balcanică.

Andreea Arsine este născută pe 14 septembrie 1988 FOTO Arhiva personală

„În Botoşani nu aveam condiţii optime de antrenament şi nici bani. Era foarte frustrant, mai ales că alergam sute de kilometri şi înduram dureri foarte mari. Nu mai vedeam nicio perspectivă, nimic care să mă ajute să obţin rezultate bune în atletism. Au urmat cinci ani la Poşta Română, unde am lucrat ca factor poştal”, ne-a mărturisit Andreea.

În octombrie 2013, tânăra a trecut prin momente cumplite când şi-a pierdut tatăl în urma unui atac cerebral. Pentru că acesta a regretat enorm momentul în care fiica sa a decis să renunţe la sport, atleta s-a reîntors un an mai târziu pe pista de alergare.

„Tata a fost mentorul şi susţinătorul meu, a fost totul pentru mine. A trăit la maxim fiecare reuşită a mea şi mi-a fost alături la fiecare dezamăgire şi m-a ridicat. Cred cu tărie că pentru el merită să încerc totul până la epuizare, pentru că tata mi-a oferit tot ce a putut pentru ca eu să obţin performanţe. La un an de la moartea sa am luat decizia de a relua activitatea sportivă, pentru că s-a supărat când m-am lăsat. Ştia că pot deveni o mare campioană. Tata a fost antrenor de box şi a practicat şi atletismul la veterani. I-a inspirat pe toţi cei din jur, iar colegii săi îl iubeau pentru că îi motiva să nu se dea bătuţi”, a spus Andreea Arsine, atletă.

Participarea la Rio, un vis împlinit

Deşi chinezoaica Liu Hong deţine recordul mondial în proba de 20 kilometri marş, cu timpul de o oră, 24 de minute şi 38 de secunte, Andreea Arsine speră să fie considerată o surpriză şi să se întoarcă acasă cu medalie.


Andreea Arsine în stânga FOTO Facebook/Andreea Arsine

„Olimpiada de la Rio înseamnă răsplata muncii mele şi visul unei copilării muncite”, a precizat Andreea.

Atunci când nu se află pe pista de alergare sau la recuperare, atleta este instructor de aerobic în Bucureşti, o meserie foarte solicitantă.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor participa 103 sportivi români (96 + 7 rezerve). Aceştia vor lupta să obţină medalii la atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică, handbal, înot, judo, kaiac, scrimă, tenis de masă, tenis, tir sportiv etc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: