O nouă variantă Omicron circulă prin Europa. Cercetătorii încearcă să afle dacă este mai periculoasă decât tulpina iniţială

O nouă variantă Omicron circulă prin
Europa. Cercetătorii încearcă să afle dacă este mai periculoasă decât tulpina
iniţială

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, avertizează că o nouă sub-variantă Omicron circulă deja în mai multe ţări. În Danemarca, ea a început să înlocuiască varianta Omicron originală, susţine epidemiologul român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua variantă derivată din Omicron a fost denumită BA.2 şi a fost detectată în mai multe ţări ale lumii, în special în Europa. De exemplu, în Danemarca a devenit dominantă în faţa variantei Omicron. Cercetătorii trebuie să stabilească dacă este mai periculoasă decât tulpina iniţială, susţine dr. Emilian Popovici. 
 
„Aşa cum era de aşteptat o nouă variantă derivată din Omicron (BA.1) şi identificată ca sub-varianta BA.2 circulă în Danemarca, Suedia, Marea Britanie, India şi alte 36 de ţări. 
 
Faptul că în Danemarca aceasta a devenit dominantă în faţa variantei Omicron poate fi un argument solid pentru o transmisibilitate foarte crescută dar până acum fără modificări privind gravitatea formelor de boală generate. Cercetătorii vor veni cu noi precizări în perioada următoare !”, a transmis dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. 
 
Dr. Emilian Damian Popovici, şeful disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie " Victor Babeş " din Timişoara şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie.
   

Vă recomandăm şi:

 

Chirurgie a disperării în timpul pandemiei. Reputat medic: „Nu credeam să apuc astfel de vremuri”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările