O nouă populare cu peşte la balta Zătun. Pescuitul nu va fi permis timp de două săptămâni pentru adaptarea la noile condiţii de habitat

O nouă populare cu
peşte la balta Zătun. Pescuitul nu va fi permis timp de două săptămâni pentru
adaptarea la noile condiţii de habitat

Momentul în care peştele a fost eliberat în lumă FOTO: CJ Galaţi

Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Este cea de-a doua populare cu peşte de anul acesta. Dacă în primăvară balta Zătun a fost populată cu 3,5 tone de caras, acum balta este populată cu 2,5 tone de crap. Peştele a fost cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 32.700 de lei (TVA inclus), transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până la sfârşitul acestei luni, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Operaţiune de populare a unei bălţi din Buzău cu peşte adus din Ungaria

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările