O mamă din Galaţi l-a căutat singură pe agresorul sexual al fiicei de 11 ani. L-a găsit după o lună şi l-a predat Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Femeia îl cunoştea din copilărie pe agresorul sexual al fiicei sale şi ştia încă de atunci că acesta obişnuia să atingă fetele în zonele intime.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Iulian Necula, un bărbat de 34 de ani din Galaţi, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală. 

Judecătorii au dispus ca bărbatul să îi plătească daune morale de 20.000 de lei unei fetiţe de 11 ani pe care a agresat-o sexual şi i-au interzis să se apropie de fată pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei.

Fapta bărbatului, comisă pe 22.07.2017, a şocat comunitatea din Galaţi. La data amintită, individul a observat o fetiţă când încerca să urce treptele până la palierul primului etaj al unui bloc dintr-un cartier din Galaţi, având asupra ei o trotinetă şi două sticle cu apă. Simulând interesul de a-i oferi ajutor pentru a putea ajunge mai uşor la destinaţie, Iulian Necula a urcat, la rândul lui, primele trepte ale scării, întrebând-o dacă doreşte să o ajute.

Deşi a auzit în mod clar refuzul fetei de a primi vreun ajutor, bărbatul nu s-a retras, ci a continuat să parcurgă treptele care îl despărţeau de aceasta, iar când a ajuns-o din urmă, i-a introdus mâna între picioare şi a atins-o în zona intimă.

”Surprinsă şi speriată de gestul descris, persoana vătămată a întors capul pentru a realiza mai bine ce i se întâmplă, gest care a expus-o regretabilei posturi de a-l vedea pe inculpat care, într-o succesiune gesticulară aproape imediată, şi-a scos din pantaloni organul sexual şi l-a exhibat privirii minorei”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.

Fata i-a povestit mamei ei ce a păţit, iar femeia l-a căutat timp de aproape o lună pe agresorul sexual, reuşind să îi identifice şi să-l localizeze pe 18.08.2017, pe baza descrierii făcute de fiica sa, anunţând apoi Poliţia. Iulian Necula a fost arestat în aceeaşi zi. Femeia le-a povestit apoi anchetatorilor frica pe care a trăit-o fiica sa în momentul când a fost agresată sexual, dar şi cum a reuşit să îl identifice pe agresor.

”Cu ocazia audierilor realizate în cauză, martora a mai adăugat că îl cunoştea pe inculpat ca fiind locuitor al cartierului şi că ştia că, încă din copilărie, acesta obişnuia să atingă în zonele intime fetele”, se menţionează în rechizitoriu.

Fetiţa a fost evaluată psihologic, constatându-se că aceasta manifestă „simptomatologie specifică copiilor care au experimentat situaţii dificile de viaţă, cu prezenţa unor indicatori comportamentali, emoţionali şi cognitivi care sunt asociaţi în literatura de specialitate cu stresul postraumatic”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite