O grupare de hoţi a blocat pentru câteva ore transportul minereului către combinatul siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi

O grupare de hoţi a
blocat pentru câteva ore transportul minereului către combinatul siderurgic ArcelorMittal
de la Galaţi

Trei dintre suspecţii de furt Foto: Jandarmeria Galaţi

Cinci persoane, printre care se numără şi trei femei, au furat mai multe componente metalice ce constituie angrenajul folosit la transportarea, pe benzi, a minereului între cheiul Dunării şi combinatul siderurgic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 19 martie, în jurul orei 21,00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi a observat, în zona benzilor transportoare, un grup de persoane, care la vederea oamenilor legii au stins lanternele şi au încercat să se facă nevăzute.  

Jandarmii au reuşit  să identifice grupul, format din doi bărbaţi şi trei femei, membrii acestuia ascunzându-se în vegetaţia din zona cartierului Barboşi. De asemenea, pe o distanţă de un kilometru, jandarmii au observat mai multe piese metalice.

”Din verificările efectuate la faţa locului de către jandarmi, cât şi din declaraţia verbală a persoanelor depistate, a rezultat faptul că cei cinci s-au întâlnit în jurul orei 15,00 şi au hotărât, ca odată cu lăsarea întunericului, să meargă împreună să sustragă fier din zona cartierului Barboşi, unde sunt amplasate benzile transportoare”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Hoţii au început să descompună componentele metalice ce constituie angrenajul folosit la transportarea, pe benzi, a minereului între cheiul Dunării şi combinatul siderurgic, piese ce au fost aruncate, într-un şanţ situat lângă benzi, cu intenţia de a fi încărcate, ulterior, într-o căruţă şi transportate la un centru de colectare a fierului vechi.


O parte dintre componentele furate de hoţi FOTO Jandarmeria Galaţi

Până să fie observate de jandarmi, cele cinci persoane au reuşit să demonteze, pe o distanţă de un kilometru, 44 de bucăţi de suporţi metalici ai benzii transportoare şi o rolă transportoare, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi predat Arcelor Mittal Galaţi.

Jandarmii gălăţeni au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţişti.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările