O fundaţie din Galaţi pune la bătaie o sumă consistentă pentru proiecte ştiinţifice. Cine şi cum poate obţine banii din „Fondul Ştiinţescu”

O fundaţie din Galaţi pune la bătaie o sumă consistentă pentru proiecte ştiinţifice. Cine şi cum poate obţine banii din „Fondul Ştiinţescu”

FOTO Arhivă Adevărul

„Fondul Ştiinţescu” este la cea de-a doua ediţie. Anul trecut, suma alocată a fost de aproape 80.000 de lei. Potenţiali beneficiari: organizaţiile non-guvernamentale (inclusiv asociaţii şi ligi studenţeşti, asociaţii de părinţi, asociaţii ale şcolii), grupurile de iniţiativă, profesorii, elevii, studenţii şi orice persoană care este pasionată de ştiinţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 24 mai 2019, Fundaţia Comunitară Galaţi lansează cea de-a doua ediţie a Fondului Ştiinţescu şi anunţă apelul pentru înscriere proiecte. De asemenea, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la discuţii, în cadrul unui eveniment de lansare, pe data de 24 Mai, la orele 16:00, Club ArcelorMittal, unde se va prezenta procesul de aplicare şi evaluare şi ghidul de finanţare.

Sunt încurajaţi să aplice: organizaţiile non-guvernamentale (inclusiv asociaţii şi ligi studenţeşti, asociaţii de părinţi, asociaţii ale şcolii), grupurile de iniţiativă, profesorii, elevii, studenţii şi orice persoană care este pasionată de ştiinţe.

Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate proiecte: „creative şi inovative, interdisciplinare, care implică activ elevii în proiectele desfăşurate şi, ideal şi în echipa de proiect, care dezvoltă abilităţi practice elevilor mai degrabă decât transmiterea de informaţii”.

Valoarea unui proiect pentru unul din obiectele de studiu poate fi între 5.000 şi 10.000 lei. Proiectele interdisciplinareprimesc puncte suplimentare în evaluare şi un buget suplimentar (multiplu de 5.000, în funcţie de numărul disciplinelor implicate şi de valoarea totală a Fondului).

Valoarea totală a Fondului Ştiinţescu Galaţi va fi anunţată odată cu proiectele câştigătoare.

În perioada 24 Mai - 10 Iunie sunt aşteptate ideile de proiecte, iar pentru cele mai bune idei de proiect , se vor oferi consultaţii pentru aplicaţia completă ( 11 iunie - 31 iulie ). Mai multe detalii sunt disponibile pe: https://galati.stiintescu.ro/

Fondul Ştiinţescu Galaţi este implementat de Fundaţia Comunitară Galaţi împreună cu partenerii săi locali şi în parteneriat cuRomanian-American Foundation, care va dubla suma strânsă din comunitate, în limita a 12.000$. DAMEN îşi continuă sprijinul financiar pentru Fondul Stiinţescu, contribuind în calitate de Partener PLATINUM, alături de CRIOMEC, partener BRONZE.

Fondul disponibil în prima ediţie Ştiinţescu a fost de  76.000 RON, din care s-au finanţat 9 proiecte, în funcţie de bugetul solicitat de aplicanţi.

Fundaţia Comunitară Galaţi Susţine transformarea comunităţii prin implicarea potenţialului uman şi a resurselor locale. Organizaţia aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. În cei 4 ani de la înfiinţare, a finanţat zeci de proiecte/burse şi a pus în mişcare Galaţiul generos, prin programe precum ”Semimaraton”, ”Fondul de Burse” sau ”8 ore peste program”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: