O femeie şi-a aruncat copilul nou născut în haznaua din fundul curţii. Bebeluşul a fost internat în spital în stare critică

O femeie şi-a aruncat
copilul nou născut în haznaua din fundul curţii. Bebeluşul a fost internat în
spital în stare critică

Foto: arhivă Adevărul

O femeie dintr-o localitate gălăţeană a încercat să îşi omoare pruncul, acesta fiind salvat de pompieri şi poliţişti. Starea micuţului este foarte gravă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gest de neînchipuit petrecut pe 21 aprilie în comuna gălăţeană Băleni. O femeie de 33 de ani a născut în haznaua din fundul curţii, ascuzând acest lucru familiei. Plânsetele micuţului au fost auzite de tatăl concubinului său, care a anunţat ulterior Poliţia.

Mai multe echipaje de pompieri şi de la SMURD, dar şi un echipaj de Poliţie au reuşit să scoată copilul din toaletă, dar starea acestuia este foarte gravă. 

”Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, cu un excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut. Mama noului-născut a fost predată de echipalul SMURD către SAJ, pentru a prelua apoi şi bebeluşul după salvarea acestuia din hazna”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Micuţul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. ”În acest caz se fac  cercetări pentru vătămarea corporală a copilului nou născut de către mamă. Ancheta va stabili dacă mama l-a născut în toaletă sau l-a aruncat după naştere acolo”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Mama bebeluşului a fost internată la spitalul din Târgu Bujor, iar după ce îşi va reveni, va fi audiată de către poliţişti. Femeia de 33 de ani mai are 9 copii, toţi fiind sub măsuri de protecţie, în timp ce al 10 copil i-a murit într-un incendiu. Aceasta va fi şi expertizată psihiatric pentru a se constata dacă nu suferea de depresie postpartum, care afectează unele femei după naştere şi poate dura câteva luni.

”Dacă copilul va supravieţui, se va aplica o măsură de protecţie şi în cazul lui, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalţi 9 copii. Sper doar să fie sănătos”, ne-a declarat Ciprian Groza, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: