O femeie de 36 de ani a leşinat după ce s-a vaccinat cu Moderna. Ce a omis aceasta să le spună medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Reacţie gravă la vaccinul Moderna într-un centru din judeţul Galaţi. O femeie a leşinat la cinci minute după administrarea vaccinului. Ea ar fi ascuns medicilor faptul că urmează un tratament pentru alergii. Femeia a fost transportată la spital cu o ambulanţă.

O persoană de 36 de ani, vaccinată în cursul zilei vineri, în centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, cu prima doza de vaccin Moderna, a prezentat reacţii adverse (hipertensiune, pierderea conştienţei, ameţeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului.

„Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea”, a transmis Prefectura Galaţi.

Persoana este cunoscută cu alergii la acarieni (praf), fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii. 

Este prima reacţie gravă la vaccinul anti Covid de până acum înregistrată în judeţul Galaţi. Femeia şi-a revenit şi este în stare stabilă acum.

Vă recomandăm şi:

Reacţia reprezentanţilor AstraZeneca: Nu există dovada unui risc crescut de tromboze

Reacţie alergică severă în cazul unei femei care s-a vaccinat la Slatina: „La acest moment starea persoanei este bună“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite