UPDATE O explozie puternică a zguduit oraşul Galaţi marţi după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată, nu se cunoaşte sursa zgomotului infernal care, după câte postează pe internet gălăţenii, a fost auzit în tot oraşul, ba chiar şi în localităţile învecinate pe rază de peste 30 de kilometri. Se vehiculează două ipoteze privind sursa zgomotului.

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale a precizat că în zona Galaţiului nu este nicio aplicaţie militară în curs de desfăşurare, aşa că şi ipoteza unei explozii în Poligonul Smârdan a fost infirmată.

Rămân în continuare în discuţie două ipoteze: fie că un avion a spart pragul sonic în apropiere de Galaţi, fie că un asteroid a explodat în atmosferă.

Interesant este niciuna dintre autorităţile cu atribuţiuni în protecţia civilă nu a formulat un punct de vedere oficial, în ciuda insistenţelor presei şi ale publicului.


O bubuitură foarte puternică a zguduit oraşul Galaţi, marţi, 16 mai 2017, în jurul orei 17,00.

Zgomotul a produs panică, fiind auzit din toate colţurile oraşului, dar şi din localităţile învecinate, pe o rază de peste 30 de kilometri.

Deocamdată, nici Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), nici instituţiile militare nu au o explicaţie pentru bubuitura foarte puternică.

Nici cei de la ArcelorMittal nu confirmă că ar fi existat vreun incident pe platforma siderurgică.

Deocamdată se speculează că ar putea fi vorba de un avion care a spart pragul sonic deasupra oraşului. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite