O bandă de hoţi a făcut prăpăd la combinatul siderurgic Galaţi. Bunuri cu o valoare imensă, distruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: IPJ Galati
sursa: IPJ Galati

Patru tineri au fost prinşi în flagrant în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic din Galaţi. Acţiunea poliţiştilor a avut loc noaptea trecută şi a fost urmată dimineaţă de mai multe percheziţii organizate în judeţul Galaţi. Opt persoane vor fi duse la audieri.

UPDATE: Reprezentanţii IPJ Galaţi au anunţat că cei 8 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Flagrantul a avut loc noaptea şi a fost organizat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operaţiuni Speciale. Ei au prins patru bărbaţi care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic.

Vineri dimineaţă acţiunea a continuat la mai multe locuinţe din judeţ unde au fost făcute percheziţii. Au fost făcute 14 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020- mai 2021, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase şi neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice şi alte bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100.000 de lei, precum şi 6.000 de euro şi 80.000 de lei.

Vă recomandăm şi: 

Scandal sângeros la Halda de Zgură. Mai mulţi hoţi de fier vechi s-au bătut, unul dintre ei fiind înjunghiat

O grupare de hoţi a blocat pentru câteva ore transportul minereului către combinatul siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite