Nuntă şi botez în plină pandemie. Ce măsuri au luat poliţiştii împotriva organizatorilor

Nuntă şi botez în
plină pandemie. Ce măsuri au luat poliţiştii împotriva organizatorilor

Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au descoperit că sâmbătă, 17 octombrie, au fost organizate o nuntă şi un botez în localităţile Valea Mărului şi Pechea, cu toate că legislaţia în vigoare interzice astfel de evenimente în această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 17 octombrie, poliţiştii gălăţeni, în colaborare cu un reprezentant al I.T.M. Galaţi, au efectuat un control în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii noului coronavirus, ocazie cu care au constatat că, în localitatea Valea Mărului, la punctul de lucru al unei întreprinderi individuale, se află în derulare o nuntă, în incinta restaurantului fiind prezente aproximativ 75 de persoane.

”Întrucât legislaţia în vigoare interzice desfăşurarea de evenimente publice şi private, administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6 000 de lei, în cauză fiind întocmit şi dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un dosar penal având acelaşi obiect a fost deschis şi în cazul unui alt eveniment privat (botez), desfăşurat în noaptea de 17/18 octombrie, într-o locaţie de pe raza comunei Pechea, la care au perticipat aproximativ 50 de persoane. Şi în acest caz, operatorul economic care a organizat evenimentul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6 000 de lei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O petrecere de majorat cu 40 de participanţi, în interiorul unui local, „spartă” de poliţiştii din Constanţa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările