Noul târg de maşini uzate din Galaţi va fi gata până la iarna viitoare. Va prelua o mare parte din activitatea talciocului

Noul târg de maşini uzate din Galaţi va fi gata până la iarna viitoare. Va prelua o mare parte din activitatea talciocului

Amplasamentul noului târg auto de la Galaţi FOTO Google Maps

Târgul va fi amplasat pe centura de est a oraşului, pe strada Macului, în apropiere de lacul Brateş. Va costa peste 4 milioane de lei (circa 875.000 de euro) şi va avea şi 146 de locuri de parcare aferente spaţiilor pentru expunerea autoturismelor de vânzare, alei de acces, sediu administrativ şi toalete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi a finalizat licitaţia pentru construirea noului târg de maşini la mâna a doua, care va prelua cea mai mare parte a activităţii talciocului şi va fi amplasat pe strada Macului (în apropiere de lacul Brateş), adică pe centura de est a municipiului.

Oferta câştigătoare în cazul proiectului de amenajarea a târgului auto este cea a asocierii dintre firmele Rovis Lider S.R.L şi Atu Consulting. Valoarea totală ce va fi suportată din bugetul oraşului, pentru proiectare şi execuţie (incluzînd şi taxele aferente) este 4.039.225 lei, adică aproximativ 875.000 de euro.  Suma este cu circa un milion de lei mai mică decât preţul de pornire a licitaţiei.

Termenul prevăzut pentru proiectare este de 90 de zile iar cel pentru execuţia lucrărilor este de 9 luni. Conform caietului de sarcini se vor realiza: spaţii expoziţionale pentru autoturismele scoase la vânzare, spaţii de parcare pentru autoturismele vizitatorilor, spaţii pentru comercializarea pieselor auto, iluminat incinta, realizare platformă pentru module, alei interioare.

Comercializarea maşinilor la mâna a doua se face momentan într-un spaţiu amenajat în cartierul Micro 13 B, în incinta Talciocului. Raportul întocmit de specialişti arată că aici este afectată fluiditatea traficului, este blocat accesul spre rampele de gunoi, iar aerul este poluat din cauza noxelor. 

După finalizarea investiţiei (programată pentru iarna viitoare, cel mai probabil luna decembrie), circa 80% din suprafaţa talciocului va fi transformată în parc şi locuri de parcare publice. Deocamdată, însă, există doar un studiu de fezabilitate pentru această din urmă investiţie, care urmează a fi bugetată şi apoi scoasă la licitaţie.

Aşa va arăta fostul talcioc FOTO studiu fezabilitate

„Prin această investiţie sperăm să îi convingem pe toţi cei care au maşini la vânzare că spaţiul public sau locurile de parcare, şi aşa puţine, nu sunt spaţii expoziţionale. Sper ca acest proiect să fie încă un pas spre modernizarea oraşului nostru şi spre intrarea într-o normalitate demnă de secolul în care trăim, aşa cum ne dorim cu toţii”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările