Noua piaţă de vechituri din Galaţi costă peste un milion de euro şi va fi gata în nouă luni. Piaţa auto se mută din Talcioc

Noua piaţă de vechituri din Galaţi costă peste un milion de euro şi va fi gata în nouă luni. Piaţa auto se mută din Talcioc

Aşa va arăta noul talcioc FOTO Schiţă proiect execuţie

Atribuirea contractului s-a făcut prin licitaţie pe SEAP. Lucrările vor fi efectuate de asocierea dintre firmele Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL.

Talciocul (piaţa de vechituri) din Galaţi va fi modernizată din temelie, iar pentru acest scop municipalitatea va cheltuieşte peste un milion de euro. 

„Au fost finalizate procedurile pentru licitaţia privind lucrările de extindere şi modernizare a Talciocului, iar contractul pentru executarea lucrărilor a fost atribuit asocierii dintre firmele Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL”, a informat, luni, Primăria Galaţi.

Potrivit municipalităţii, criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”.Oferta declarată câştigătoare a venit cu o propunere financiară de 4.697.791 de lei, cu tot cu TVA. 

Proiectul prevede amplasarea a cinci corpuri cu funcţiuni şi suprafeţe diferite, alcătuite din containere metalice termoizolate şi echipate corespunzător, cu excepţia parcării.

Conform contractului, talciocul va fi acoperit, se vor realiza spaţii destinate alimentaţiei publice şi vânzării de produse, dotate la standardele actuale, zone special destinate parcării autoturismelor pentru vizitatori, dar şi pentru cetăţenii care locuiesc în zonă, refacerea reţelei de iluminat public ( cu LED).  De asemenea, vor fi refăcute în totalitate spaţiile verzi.

Termenul de realizare a lucrărilor este de nouă luni din momentul în care va fi dat ordinul de începere, ceea ce înseamnă că inaugurarea noii pieţe de vechituri ar putea avea loc în luna decembrie a acestui an.

Odată cu modernizarea Talciocului, piaţa de maşini uzate se mută în zona centurii din zona lacului Brateş. La începutul lui 2018, Primăria Galaţi a finalizat licitaţia pentru construirea noului târg de maşini la mâna a doua, care va prelua cea mai mare parte a activităţii talciocului şi va fi amplasat pe strada Macului (în apropiere de lacul Brateş), adică pe centura de est a municipiului.

Oferta câştigătoare în cazul proiectului de amenajarea a târgului auto este cea a asocierii dintre firmele Rovis Lider S.R.L şi Atu Consulting. Valoarea totală ce va fi suportată din bugetul oraşului, pentru proiectare şi execuţie (incluzînd şi taxele aferente) este 4.039.225 lei, adică aproximativ 875.000 de euro.  Suma este cu circa un milion de lei mai mică decât preţul de pornire a licitaţiei.

Termenul prevăzut pentru proiectare este de 90 de zile iar cel pentru execuţia lucrărilor este de 9 luni. Conform caietului de sarcini se vor realiza: spaţii expoziţionale pentru autoturismele scoase la vânzare, spaţii de parcare pentru autoturismele vizitatorilor, spaţii pentru comercializarea pieselor auto, iluminat incinta, realizare platformă pentru module, alei interioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: