Nouă lucruri mici de ţinut obligatoriu în maşină. Singura sculă de care nu ne putem lipsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.4tuning.ro
Foto: www.4tuning.ro

Sunt câteva lucruri practic indispensabile, care nu trebuie să lipsească din nicio maşină, dacă nu vrem să rămânem cu autovehiculul în drum.

Pe lângă sculele obişnuite pe care orice şofer responsabil le are în maşină, cum ar fi cricul, şurubelniţele sau levierul, avem nevoie şi de câteva mici lucruri care ne pot uşura mult viaţa dacă ne lovim de diverse probleme la maşină. Vă prezentăm mai jos 9 dintre cele mai importante.

Banda izolatoare

Oricând ne putem trezi cu un cablu crăpat, pe care îl putem izola rapid cu bandă izolatoare, cel puţin până ajungem la un service, unde putem rezolva problema. Putem folosi banda izolatoare şi ca să fixăm o piesă de la maşină care s-a rupt sau s-a desprins.

Colierele de plastic

Şi colierele din plastic au o utilitate extrem de mare. Este recomandat să avem coliere de dimensiuni mici şi mai mari, astfel încât să putem strânge o conductă sau furtun dacă colierele metalice sau cele din aluminiu au cedat din diverse motive. În lipsa unor coliere din plastic, va trebui să improvizaţi şi cel mai probabil veţi folosi o sârmă, iar aceasta  poate distruge cauciucul furtunelor şi veţi fi nevoit să le înlocuiţi foarte repede.

Patentul

Dacă este o sculă de care nu ne putem dispensa, acela este patentul. Acesta are o multitudine de funcţii, pornind de la tăierea de cabluri şi chiar diverse materiale şi până la strâns şi folosit ca un mic ciocan.

Cheia reglabilă

Cheia reglabilă poate fi folosită să strângem sau să desfacem şuruburi şi piuliţe de diferite dimensiuni. Pentru că este reglabilă, prezintă marele avantaj că poate înlocui mai multe chei de diverse dimensiuni şi chiar poate fi folosită pentru a îndoi sau plia tabla, dacă vom avea nevoie să facem acest lucru. De pildă, să prindem mai bine partea terminală a ţevii de eşapament dacă stă să cadă.

Cârpele

Este de domeniul evidenţei că de la maşină nu trebuie să vă lipsească câteva cârpe. Nu vreţi să vă treziţi în situaţia în care v-aţi murdărit pe mâini după ce aţi lucrat la motor sau sistemul de frânare şi nu aveţi nimic la îndemână pe care să vă ştergeţi. Cârpele sunt utile şi dacă lucraţi la diverse componente de la motor care sunt încinse.

Tubul de superglue

Deşi nu poate părea util la prima vedere, un tub de superglue poate face diferenţa dacă rămânem cu maşina în drum. Îl putem folosi ca să lipim mici elemente din plastic de la diverse piese care au crăpat sau s-au desprins şi nu mai fac contact bine.

Cutterul

Cumpăraţi un cutter mai calitativ, cu care veţi putea tăia rapid capetele de coliere care sunt prea lungi şi chiar plasticul de la spoilere dacă aţi luat mai abrupt o bordură, iar acestea ating cauciucurile.

Mănuşi de unică folosinţă

Dacă lucraţi la motor sau poate veţi fi nevoiţi să schimbaţi un cauciuc, puteţi folosi mănuşile de unică folosinţă pentru a vă face treaba şi a vă menţine şi mâinile curate înainte de a pleca din nou la drum.

Şufa de tractare

Oricând puteţi rămâne în drum cu maşina din varii motive. Puteţi, de pildă, să rămâneţi împotmolit pe undeva, iar soluţia salvatoare este şufa de tractare. Sunaţi un prieten, iar cu ajutorul şufei, vă poate scoate în câteva minute din necaz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite