Nonconformistul regizor Alexandru Solomon vine la Galaţi, la proiecţia filmului său „Ouăle lui Tarzan”

Nonconformistul regizor Alexandru Solomon vine la Galaţi, la proiecţia filmului său „Ouăle lui Tarzan”

Regizorul Alexandru Solomon FOTO Adevărul

Evenimentul face parte din proiectul KineDok şi este găzduit, joi, 24 octombrie 2019, de la ora 18,00, de Muzeul de Artă Vizuală. Intrarea publicului  este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Regizorul Alexandru Solomon va fi prezent la Galaţi, la proiecţia filmului său ,,Ouăle lui Tarzan'', difuzat în cadrul KineDok, un proiect One World Romania, joi, 24 octombrie, la ora 18.00. Evenimentul este găzduit, ca toată seria KineDok, de Muzeul de Artă Vizuală.

,,Ouăle lui Tarzan'', o coproducţie România, Franţa din 2017, este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ‘20.

Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut.
Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii, victimele unor serii de experimente nereuşite.

Filmul a fost nominalizat la Premiul Pentru cel mai Bun Documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary (2017), la Festivalul de Film de la Stockholm (2017), Festivalul de Film de la Trieste (2018) şi la Premiul Academiei Europene de Film (2018).

Alexandru Solomon a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“, secţia Imagine film, în 1993. A regizat peste zece documentare şi a fost director de imagine pentru filme de ficţiune, colaborând cu regizori ca Nicolae Mărgineanu, Sinişa Dragin, Andrei Blaier, Titus Munteanu, Marius Barna. A fost premiat la festivaluri de film din Europa şi SUA.

Regizorul Alexandru Solomon este preşedintele Asociaţiei One World Romania, supervizând buna desfăşurare a tuturor evenimentelor marca One World Romania. Este unul dintre cei mai activi şi premiaţi documentarişti români, regizând şi producând documentare din anul 1993. Printre documentarele regizate se numără „Marele jaf comunist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007), „Kapitalism – Reţeta noastră secretă” (2010) şi ,,România: patru patrii'' (2015).

Mai multe detalii despre Alexandru Solomon pot fi găsite în interviul publicat anul acesta, în cotidianul „Adevărul”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: