UPDATE Peste 1.000 de oameni la protestul de la Galaţi, de duminică seară, faţă de tentativele guvernanţilor de a modifica legile Justiţiei VIDEO

UPDATE Peste 1.000 de oameni la protestul de la Galaţi, de duminică seară, faţă de tentativele guvernanţilor de a modifica legile Justiţiei VIDEO

Proteste la Galaţi 26 noiembrie 2017 FOTO Andrei Velea

Mitingul a început la ora 18.00, în părculeţul din faţa Prefecturii Galaţi (lângă Teatrul Dramatic Fani Tardini). La ora 19.00 numărul participanţilor trecuse de 150.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 19,30 Circa 1.000 de gălăţeni care s-au adunat la protestul din faţa Prefecturii au plecat în marş pe strada Domnească, spre centrul Galaţiului. Oamenii scandează, printre altele, „V-am ales să guvernaţi, nu ca să furaţi!”.
 
 
UPDATE ORA 19.00 Aproximativ 900 de persoane protestează în faţa sediului Prefecturii din Galaţi, manifestanţii scandând "Hoţii", "DNA să vina să vă ia", "PSD, ciuma roşie" sau "Aţi reuşit şi ne-aţi unit". Manifestanţii fluieră în vuvuzele şi flutură steaguri tricolor şi ale Uniunii Europene. Totodata, ei au adus pancarte şi bannere pe care scrie "Toţi pentru justitie", "Luptăm, justitia apăram", "Susţinem DNA"  sau "Pe noi ne manipuleaza conştiinţa".
 
STIREA INITIALA

La Galaţi continuă protestele publice împotriva încercărilor guvernanţilor de a modifica legile Justiţiei, dar şi împotriva reformelor fiscale recent adoptate.

Duminică, 26 noiembrie 2017, are loc un nou miting, în părculeţul din faţa Prefecturii Galaţi (lângă Teatrul Dramatic Fani Tardini), eveniment la care şi-au anunţat prezenţa, online, câteva sute de oameni.

Proteste contra Guvernului la Galaţi

Vă reamintim că 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Iată mai jos textul integral al apelului.


„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO. Consecinţele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunităţii politicienilor şi a sărăciei.

În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliţia de guvernare nesocotind sau ignorând făţiş opiniile şi interesele legitime ale tuturor actorilor din societate:

Societatea civilă şi reprezentanţii puterii judecătoreşti s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiţiei. Opiniile lor au fost nesocotite;Singura preocupare permanentă a guvernării sunt „drepturile” infractorilor, şi deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furaţi; Numirile în funcţii publice ne-au adus persoane de o incompetenţă flagrantă şi cu un nivel de moralitate cel puţin discutabil;România este astăzi în situaţia în carenu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel naţional sau de sector. 

Ca urmare, angajaţii sunt din ce în ce mai puţin protejaţi, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona ţărilor de la Estul Uniunii Europene;De la 1 ianuarie, salariaţii sunt lăsaţi la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuţiilor, dar şi pentru finanţarea sistemului de pensii şi cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuţiile, dar şi pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile. 

De la 1 ianuarie, povara responsabilităţii sociale va fi dusă doar de către salariaţi;Promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit în explicaţii fantasmagorice despre brut şi net, în vreme ce creşterile de preţuri sunt evidente pentru oricine, mai puţin pentru decidenţii politici;Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuţiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii;Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienţilor sunt abuzate zilnic;Investiţiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare.

Pe scurt, actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii.

Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia, autoritarismul şi sărăcia.

Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose şi a principalilor vinovaţi pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea şi Tăriceanu – din funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse”, spun iniţiatorii protestului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările