Noaptea minţii în fotbal. Oţelul suporterilor, amendat de FIFA în locul echipei falimentate de Adamescu

Noaptea minţii în fotbal. Oţelul suporterilor, amendat de FIFA în locul echipei falimentate de Adamescu

Suporterii au făcut a altă echipă în locul dispărutei FC Oţelul FOTO Arhiva Adevărul

Decizia a fost transmisă de FIFA către Suporter Club Oţelul Galaţi, deşi această echipă nou înfiinţată nu are nicio legătură cu FC Oţelul Galaţi, clubul falimentat şi desfiinţat de familia Adamescu.

Comisia de Disciplină de FRF a luat decizia depunctării Suporter Club Oţelul Galaţi (Liga a III-a)cu 4 puncte pentru neplata a doi fotbalişti, însă la pachet cu acestă sancţiune, clubul suporterilor s-a pomenit că are de plătit o amendă şi daune şi în numele defunctului FC Oţelul.

Mai exact, FIFA a amendat Suporter Club Oţelul cu 5.000 de franci elveţieni şi a fost somat să facă plata unor salarii restante pentru doi jucători care n-au jucat niciodată aici, pentru simplu motiv că SC Oţelul s-a înfiinţat ulterior.

Cei doi fotbalişti au a evoluat în trecut la Galaţi, dar la vechiul club, FC Oţelul SA, intrat de mult în faliment (sub patronajul familiei Adamescu). Actualul club, fondat de suporteri, nu are nicio legătură cu fosta echipă, de la care a preluat, prin licitaţie, marca şi trofeele, dar nu şi palmaresul.

În afara de amendă, SC Oţelul ar trebui să achite reclamanţilor (argentinianul Servillano - care a jucat pentru FC Oţelul SA în sezonul 2013-2014 - şi belgianul Yulu-Matondo - sezonul 2014-2015) salarii restante de 23.000 de euro.

„Mai nou, primim amenzi şi de la FIFA, pe motiv că nu am plătit salariile unor jucători ce prestau la Oţelul prin 2013. Trebuie să ne apărăm la TAS, este noaptea minţii ce se întâmplă! FRF nu a răspuns la FIFA că actualul Oţelul nu are nicio legătură juridică cu fostul… Prin urmare, FIFA ne obligă să plătim zeci de mii de euro”, a comentat situaţia, pe Facebook, Cornel Moisescu, preşedintele SC Oţelul.

Oficialii CS Oţelul au anunţat că vor contesta decizia FIFA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, chiar dacă şi această procedură înseamnă costuri importante (peste 1.000 de franci elveţieni) pentru deja pauperul club gălăţean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: