Muzeele din pădurea Gârboavele îşi redeschid porţile de 1 mai. Ce surpriză îi aşteaptă pe vizitatori

Muzeele din pădurea Gârboavele îşi redeschid porţile de 1 mai. Ce surpriză îi aşteaptă pe vizitatori

Imagine din Muzeul Satului de la Gârboavele FOTO Arhiva Adevărul

Cu ocazia deschiderii sezonului, vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric autentic, cu  muzică şi dans, susţinut de Ansamblul folcloric ,,Doina Covurluiului” şi de elevii claselor de folclor din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi a anunţat că pe 1 mai, de la ora 11,00, la Muzeul Satului, situat în Pădurea Gârboavele, are loc deschiderea sezonului de vizitare.

Vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric autentic, cu  muzică şi dans, susţinut de Ansamblul folcloric ,,Doina Covurluiului” şi de elevii claselor de folclor din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos”.

Muzeul Satului ,,Petru Caraman” şi Muzeul Zonei Pescăreşti din judeţul Galaţi se bucură în fiecare an de mii de vizitatori din regiunea Dunării de jos, din ţară, dar şi de invitaţi de peste hotare care sunt impresionaţi de frumuseţea gospodăriilor tradiţionale din zona noastră. 

Obiectivul muzeal şi-a propus încă de la iniţierea proiectului reconstituirea, conservarea şi promovarea unor elemente de patrimoniu material şi imaterial cu specific zonal şi pescăresc, cu evidenţierea şi promovarea comunităţilor locale situate în partea de est a judeţului Galaţi, în cadrul Zonei Lunca Prutului Inferior – Dunărea Inferioară.

Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele poate fi vizitat la sfârşit de săptamână, de vineri până duminică, între orele 10.00-16.00. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările