Motivul pentru care un interlop din Galaţi l-a bătut pe medicul ginecolog care-i consulta concubina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Botezatu şi cel care l-a agresat, Cristi Spaidăr FOTO Facebook
Medicul Botezatu şi cel care l-a agresat, Cristi Spaidăr FOTO Facebook

Incidentul s-a petrecut în incinta clinicii private MedLife din Galaţi,  medicul agresat fiind Ioan Costache Botezatu, care a lucrat mai bine de trei decenii, dintre care aproape două decenii ca şef de secţie obstetrică-ginecologie, la Maternitatea „Buna Vestire”.

Un aparent banal consult ginecologic de la o clinică privată din Galaţi s-a transformat într-un scandal de proporţii şi s-a soldat deja cu un dosar penal.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în dimineaţa zilei de 20 februarie, atunci când la cabinetul medical al mediului ginecolog Ioan Costache Botezatu (68 ani), din incinta clinicii private MedLife, s-a prezentat un tânăr de 23 de ani, cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr, împreună cu o domnişoară pe care a prezentat-o drept partenera lui de viaţă.

Deşi nu avea programare, tânărul a insistat ca medicul să o vadă pe femeia care-l însoţea, iar ca urmare a rugăminţilor medicul a fost de acord, temându-se ca nu cumva să fie vorba de o urgenţă medicală (având în vedere modul cum era prezentată problema).

Apoi, tânărul a insistat să fie de faţă la consultul ginecologic şi, după un moment de ezitare, dr. Botezatu şi-a dat acordul, fără să bănuiască ce avea să urmeze. În cabinet, medicul a fost supus de bărbat la un adevărat tir de întrebări despre consult, motiv pentru care, agasat, l-a rugată să părăsească încăperea şi să-l lase să continue procedurile conform standardelor.

Tânărul a refuzat şi a început să-i adreseze medicului injurii, moment în care dr. Botezatu a ieşit pe hol şi a cerut asistentei să sune la Poliţia. Acest lucru l-a înfuriat la culme pe bărbat, care l-a îmbrâncit violent pe medic, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de un birou.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat un tânăr de 23 de ani care provocase scandal pe holurile unităţii. Acesta a fost sancţionat contravenţional. Ulterior, a fost depusă o plângere că bărbatul ar fi agresat un medic, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Amenda a fost de 1.500 de lei şi a fost aplicată pentru pentru tulburarea ordinii si liniştii publice. Individul amendat este cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr şi este suspectat, după câte ne-a spus surse din zona anchetei, că ar face parte din lumea interlopă. Există informaţii că bărbatul s-ar ocupa cu furnizarea de fete şi de băieţi pentru piaţa sexului din Elveţia şi Austria.

Ulterior,  medicul a postat pe Facebook imagini în care se vede cum este bruscat, precizând că nu se teme de agresor. „Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scrie doctorul, anunţând că a depus plângere. 

După cum a mărturisit pentru „Adevărul”, dr Botezatu a adus pe lume, în cariera sa, peste 10.000 de copii, fiind pentru prima dată când este implicat într-un incident de acest fel.

Explicaţiile postate pe o reţea de socializare de către Cristi Spaidăr sunt şi ele destul de interesante. Acesta afirmă că nu a vrut să-l agreseze pe medic şi că a făcut un gest necugetat deoarece era foarte nervos. El susţine că iubita lui era la consult în urma unei programări şi medicul l-ar fi dat afară din cabinet într-un mod foarte jignitor după ce a cerut explicaţii cu privire la programarea unei intervenţii medicale ulterioare.

Citeşte şi:

VIDEO Medic agresat de un bărbat într-o clinică din Galaţi. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Tânărul care a agresat un medic într-un spital din Galaţi, cercetat pentru loviri şi alte violenţe

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite