Moment penibil la vizita ministrului Sănătăţii la Galaţi: uşa unităţii mobile de Terapie Intensivă s-a blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Nelu Tătaru în vizită la Galaţi FOTO Facebook/George Stângă
Ministrul Nelu Tătaru în vizită la Galaţi FOTO Facebook/George Stângă

Oficialul a fost prezent în judeţul Galaţi într-un turneu mai degrabă electoral, având în vedere că principalele lui ţinte au fost inaugurarea oficială a două dispensare săteşti din comune conduse de primari PNL, iar delegaţia aşa-zis oficială a fost împănată cu lideri locali ai partidului.

Luni, 3 august 2020, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a făcut o vizită oficială în judeţul Galaţi. Aşteptat să găsească o soluţie pentru punerea în funcţiunea unitatăţii mobile de Terapie Intensivă care zace nefolosită de două săptămâni la Galaţi (nu există finanţare pentru funcţionarea ei, dar nici medicii necesari), ministrul a oferit câteva promisiuni, mai exact că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti, care vor începe să lucreze în curând.

Până în prezent, după solicitarea Spitalului Judeţean Galaţi pentru detaşarea a 30 de cadre medicale care să îngrijească bolnavii COVID-19 în Unitatea Mobilă ATI, DSP a reuşit să transfere doar şase cadre medicale de la alte unităţi sanitare din municipiu, respectiv Spitalul de Pediatrie şi Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Ministrul a vrut, însă, să vadă containerul medical „minune” de aproape, aşa că a cerut să-i fie deschisă uşa. Lucru care nu s-a putut face deoarece aceasta s-a blocat din motive pe care nimeni nu a ştiut să le explice. Unul dintre martorii la incidentul penibil a avut de altfel o replică spumoasă - „Poate că nu reacţionează decât la mână de doctor de urgenţe” - aluzie evidentă la lipsa medicilor.

După episodul de la unitatea medicală nefuncţională, ministrul Tătaru a apucat calea judeţului, pentru două evenimente mai degrabă electorale decât guvernamentale. Însoţit de o delegaţie numeroasă de lideri locali ai PNL ministrul a fost de faţă la inaugurarea a două dispensare medicale. Că doar nu a două spitale.

Coincidenţă sau nu, evenimentele au avut loc în comune conduse de primari liberali (Nelu Costea, de la Matca, şi Daniel Cotoranu, de la Cerţeşti) şi cu doar două luni înainte de alegerile locale. De altfel, liderul PNL Galaţi, George Stângă, a fost aşa de emoţionat de inaugurarea dispensarelor comunale, încât a scris pe Facebook că de serviciile medicale aferente vor beneficia locuitorii ai 4 state, nu sate.

Captură după postarea liderului PNL Galaţi FOTO Captură Facebook

În ultimele săptămâni ministrul Nelu Tătaru a ajuns în mod frecvent la Galaţi pentru a vizita în special Spitalul Judeţean de Urgenţă. Unitatea medicală este una dintre cele mai afectate de COVID-19 din România, aici fiind până acum afectate circa 180 de cadre medicale.

Vă mai recomandăm şi:

Cum explică ministrul Sănătăţii numărul record de infectări zilnice: „Se consumă boala celor care au refuzat internarea sau au cerut externarea”

Mihai Tudose critică PNL pentru modul în care gestionează pandemia: S-au înghesuit să pună umărul idioţii utili şi jefuitorii de cadavre 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite