Miting PSD programat la Galaţi: Social-democraţii mizează pe 30.000 de oameni. A fost anunţată şi o contra-manifestaţie: „Dacă vor bâlci, bâlci să fie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la mitingul PSD desfăşurat la Iaşi FOTO Adevărul
Imagine de la mitingul PSD desfăşurat la Iaşi FOTO Adevărul

Mitingul organizaţiei judeţene a PSD Galaţi are loc pe 11 mai, începând cu ora 11,00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi.

Susţinători ai PSD care s-au adunat, sâmbătă, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, unde urmează să se desfăşoare un miting al social-democraţilor, sunt huiduiţi de 100 de protestatari, strânşi în faţa Palatului de Justiţie. Protestatarii aruncă hârtie igienică spre susţinători.

Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat cu câteva zeci de minute înainte de startul mitingului la care este aşteptat Liviu Dragnea şi aruncă hârtie igienică în direcţia susţinătorilor PSD. De asemenea, ei se manifestă zgomotos, suflând în vuvuzele şi fluierând, iar mulţi şoferi care trec prin zonă claxonează, potrivit Mediafax.

„PSD, ciuma roşie” sau „Hoţii, hoţii!”, scandează cei strânşi în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi.

Unul dintre organizatorii manifestaţiilor împotriva PSD, „Galaţiul nostru”, a lansat un apel la şoferi să claxoneze dacă trec pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor: „Dă-le de ştire penalilor că nu au ce căuta în Galaţi! Galaţiul nu e al lui Dragnea şi nici al lui Nica”.


PSD Galaţi va organiza sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 11.00, un miting în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş. Potrivit unor surse din partid, social-democraţii mizează pe strângerea a aproximativ 30.000 de manifestanţi. La demonstraţie ar urma să participe liderul PSD, Liviu Dragnea, şi candidaţii partidului la alegerile europarlamentare.

Potrivit unui ziar online local, angajaţii instituţiilor publice controlate de PSD ar fi presaţi de şefi să participe la mitingul de mâine.

Pe de altă parte, câteva mii de gălăţeni şi-au anunţat pe Facebook interesul pentru participarea o contra-manifestaţie. Una dintre ideile avansate de protestatari ar fi acoperirea discursurilor oficialilor PSD cu claxoane. „O să fie ca la Iaşi. Dacă vor bâlci, bâlci să fie! O să fim şi noi acolo. Ar fi chiar păcat să să îi lăsăm singuri. O să ne spunem durerea, o să ne vărsăm năduful, o să strigăm şi o să dovedim că Galaţiul nu e moşia hoţilor PSDişti“, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului de protest.

În încercarea de a evita incidentele care au avut loc la Iaşi, oficialii Jandarmeriei le-au cerut participanţilor să evite conflictele de orice natură şi să aibă un comportament civilizat.

"În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, în intervalul orar 8,00 - 14,00 a unei adunări publice declarate şi avizate de către primăria municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la această manifestaţie, cât şi ceilalţi cetăţeni să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv", precizează reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi. 

Primăria Galaţi a anunţat închiderea circulaţiei pe una dintre cele mai importante artere de circulaţie din Galaţi, bulevardul George Coşbuc, chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada M. Kogălniceanu.

PSD a organizat vineri, 9 mai, la Iaşi, un miting electoral la care au fost adunaţi în jur de 15.000 de oameni aduşi cu sute de autocare din toate judeţele Moldovei. Zona în care a avut loc mitingul a fost protejată cu mai multe rânduri de garduri metalice de cele câteva mii de protestatari pe care Liviu Dragnea i-a numit "derbedei" în timpul discursului electoral rostit pe scenă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite