Misterioasa „teleportare”, din Italia în România, a unei maşini aflate sub sechestrul Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina figura ca fiind sub sechestrul Fiscului din Italia încă din septembrie 2018, dar a fost găsită pe 5 noiembrie 2019, pe DFN25, în judeţul Galaţi. Nu se ştie cum a ajuns autoutilitara în România, câtă vreme era dată în consemn la toate frontierele.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit şi indisponibilizat o autoutilitară ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Neregulile au fost găsite pe 5 noiembrie 2019, în jurul orei 20.00, când, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit în trafic, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Ijdileni (judeţul Galaţi) o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în Italia, condusă de gălăţeanul Dumitru L., în vârstă de 42 de ani.

„Existând suspiciuni cu privire la autovehiculul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Italia, în data de 23.09.2018”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autovehiculul este proprietatea unui vecin şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Există indicii că maşina ar fi fost fie furată, fie vândută fără forme legale de către italianul care o deţinea şi pe numele căruia fusese emis de Fiscul din Italia un ordin de sechestru al mijlocului de transport. Nu se ştie cum a  ajuns maşina în România, câtă vreme era dată în consemn la toate frontierele din interiorul UE, însă misterul „teleportării” este în curs de anchetă.

Autoutilitara a fost indisponibilizată, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite